Stiinte Economice

FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE

22 Martie 2018 In Știri

Hospitality International Summer School este un program intensiv de pregătire practică, ce se adresează în principal studenților, masteranzilor și nu în ultimul rând tuturor celor interesați de dezvoltarea carierei în domeniul industriei ospitalității.

Coordonatele programului:

 • perioada de desfășurare: 23 - 30 iulie 2018;
 • locul de desfășurare: Universitatea Româno-Americană (23-25 iulie 2018), Universitatea „Lucian Blaga“ Sibiu (26-30 iulie 2018);
 • forma de finalizare a programului: susținere proiect;
 • programul include module de cursuri de specialitate în domeniul industriei ospitalității;
 • în cadrul programului sunt organizate vizite de studiu, activități culturale și de socializare.

Taxă de participare: 450 lei
Persoană de contact:
Conf. univ. dr. Cosmin Tileagă
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
www.hiss.rau.ro

Afiș (.pdf)

22 Martie 2018 In Știri

Studenţii care beneficiază de bursă în semestrul II, anul univ. 2017/2018 sunt rugaţi să-şi transmită numărul de cont (deschis la RAIFFESEN, BRD sau BCR)  la adresa de e-mail:  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

E-mail-ul trebuie să conțină: numele și prenumele, CNP-ul, anul și specializarea, tipul bursei și contul IBAN.

Titularul numărului de cont trebuie să coincidă cu numele studentului, nu sunt acceptate conturi ale altor persoane!!!

Confirmarea se face până la data de 27.03.2018 ora 12.00 !

Contestațiile pentru burse se pot depune vineri 23.03.2018 orele 08-13.00 la Decanatul Facultății!

Rezultate burse (.pdf)

15 Martie 2018 In Știri

In vederea organizării selecției studentilor pentru mobilități în cadrul Programului Erasmus+, 2018-2019, vă rugăm ca până în data de 27.03.2018 orele 12 să depuneți dosarul de concurs la secretariatul Facultății de Științe Economice (Decanat).

Interviul va avea loc in data de 28.03.2018, ora 1230 la Decanat.

Dosarul trebuie sa cuprindă urmatoarele documente:

 • formular de candidatură
 • CV Europass
 • Scrisoare de motivație redactata în limbă străină
 • Extras dupa situatia scolara a semestrului/semestrelor/anului/anilor precedenti
 • Atestat de cunoastere a limbii straine
 • fotocopii ale diplomelor şi atestatelor profesionale obţinute de candidat (opţional)

Rezultatele selecției vor fi comunicate în data de 29.03.2017

 

Comisia selecție Erasmus+

 

Formular candidatura studenti (.pdf)

Mobiliăți (.pdf)

Afis 1 (.tif)

Afis 2 (.tif)

01 Martie 2018 In Știri

In 8 martie (la ora 14:00, la Facultatea de Litere si Arte, sala 4) va avea loc un eveniment dedicat burselor Fulbright Student 2019-2020 pt. masterate si cercetare doctorala (non-degree), pt. studentii, doctoranzii si absolventii romani (sustinut de Matthew Chernick, bursier US Fulbright ETA).

Poster (.pdf)

Flyer A5 (.pdf)

19 Februarie 2018 In Știri

Dosarele pentru acordarea burselor sociale, se vor depune în perioada 19.02.2018-02.03.2018, la Secretariat EM 3,

Regulament Burse (.pdf)

16 Februarie 2018 In Știri

Mai jos puteți găsi atașate programările pentru examenul de licență/disertație - seiunea februarie 2018.

Examen licență - proba scrisă (.pdf)
Examen licență - proba orală CIG + B8 (.pdf)
Examen licență - proba orală ECTS + B2 (.pdf)
Examen licență - proba orală MM + B4 (.pdf)

Rezultate examen scris (.pdf)

 

01 Februarie 2018 In Știri

In cadrul competitiei Business Plan Challenge  si Company of the Year, tinerii au sansa sa-si dezvolte competente antreprenoriale si sa-si testeze ideile de business.

Participantii cu cele mai bune rezultate vor beneficia de premii in valoare totala de 25.000 EUR (burse de participare la Scoala de vara Next Generation Leaders Forum, Ontario, Canada, august 2018). Echipa castigatoare a finalei nationale se va califica si va participa la finala europeana a competitiei  - European Enterprise Challenge, iunie 2018, Riga, Letonia.

Din cadrul facultatii se pot inscrie, in perioada 12-26 februarie 2018, mai multe echipe (fiecare formata din 2-6 studenti, 19-30 ani) sub indrumarea profesorului coordonator ales.

Informatii despre procedura de inscriere la competitii, regulament si materialele de pregatit se regasesc la adresa: http://jar.ro/bpc18

24 Ianuarie 2018 In Știri

Centrul Consiliere si Orientare in Cariera vine si in acest an universitar in intampinarea studentilor ULBS cu o serie de activitati ce vizeaza dezvoltarea personala si profesionala.

Totodata site-ul Centrului http://cariera.ulbsibiu.ro/ gazduieste din acest an universitar Platforma de recrutare SmartDreamers, o platforma prin care studentii sau viitorii absolventi ULBS pot sa acceseze joburi cat mai atractive.

BROȘURA CCOC

14 Decembrie 2017 In Știri

Examenul de licență /disertație – sesiunea  februarie 2018 se va susține în perioada: 19.02.2018 -21.02.2018

PERIOADĂ INSCRIERE 22.01.2018-06.02.2018

 

DOSARUL DE ÎNSCRIERE LA LICENŢĂ PENTRU ABSOLVENȚII UNIVERSITĂȚII „LUCIAN BLAGA” TREBUIE SĂ CONŢINĂ:

 • fişă de înscriere- model tipizat
 • lucrare de licență (un exemplar din lucrare copertat + CD în format .DOC)
 • certificat de competenţă lingvistică
 • fişă de lichidare;
 • certificat de naştere – original plus copie ;
 • copie buletin/carte de identitate;
 • trei fotografii tip buletin;
 • declaraţie pe proprie  răspundere  privind  originalitatea  conţinutului  şi calitatea lucrării elaborate, conform Anexei nr. 2 din Ghidul studentului pentru alegerea şi elaborarea lucrării de licenţă/disertaţie;
 • diploma de bacalaureat în copie legalizată.
 • Chitanța doveditoare plății taxei de înscriere la licență – 400 lei pentru absolvenții promoțiilor anterioare anului 2017.

 

DOSARUL DE ÎNSCRIERE LA DISERTATIE PENTRU ABSOLVENȚII UNIVERSITĂȚII „LUCIAN BLAGA” TREBUIE SĂ CONŢINĂ:

 • fişă de înscriere (model tipizat);
 • lucrare de licență (un exemplar din lucrare copertat + CD în format .DOC)
 • fişă de lichidare;
 • certificat de naştere - original plus copie;
 • trei fotografii tip buletin;
 • declaraţie pe  proprie  răspundere  privind  originalitatea  conţinutului  şi calitatea lucrării elaborate, conform Anexei 2 din Ghidul studentului pentru alegerea şi elaborarea lucrării de licenţă/disertaţie;
 • diploma de bacalaureat în copie;
 • diplomă de licență – copie legalizată;

Chitanța doveditoare plății taxei de înscriere la disertație – 400 lei pentru absolvenții  promoțiilor anterioare anului 2017.

Regulament de licență și disertație 2016-2017

Ghidul studentului pentru licență și disertație 2017-2018

14 Decembrie 2017 In Știri

Zâmbete, profesie și bani la Facultatea de Științe Economice

11 decembrie 2017

 

În timpul unui curs, din hol se aud voci și forfotă de copilași. După câteva momente de nedumerire din partea studenților, ușa secundară a sălii de curs se deschide... şi cu pași timizi, intră în sală un grup de copilași zâmbitori, uşor tem[tori dar plini de curiozitate. Sunt 25 de minunați prichindei cu vârste între 4-5 ani, de la Grădinița Learn & Play din Sibiu, care participă la o întâlnire cu mediul universitar al Facultății de Științe Economice.

La inițiativa grădiniței s-a demarat proiectul educațional "Vreau să știu, vreau să cunosc!" în parteneriat cu Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, Banca Transilvania și C.M.I. Medicina de Familie, pentru a face cunoscută copilașilor lumea reală a diverselor profesii și meserii, precum și pentru a stimula curiozitatea lor pentru investigarea acestora. Astfel în ziua de 11 decembrie 2017, cei mici au pășit în "lumea" academică universitară economică pentru descoperirea profesiei de cadru didactic universitar.

La sosirea în Facultatea de Științe Economice, grupul de preșcolari a fost întâmpinat de reprezentanți ai conducerii facultății, pentru a le ura un gând de bun venit. Itinerariul prin facultate a început cu o vizită la decanatul facultăţii unde preşcolarii au aflat ce se întâmplă într-o zi obişnuită aici, ce înseamnă să fii student şi ce înseamnă sa fii cadru didactic. A urmat participarea la o activitate didactică într-o sală de curs, unde au făcut cunoștință cu studenții specializării „Contabilitate şi Informatică de gestiune” și "Marketing", cu cadrul didactic titular, lect. univ. dr. Renate Bratu, dar și cu câteva momente de prelegere dintr-un curs de Finanțe. 

Întâlnirea a continuat cu vizitarea unei expoziții de bani "Monede și bancnote" din diverse colțuri ale lumii, explicându-li-se copiilor ce sunt banii, și faptul că au forme diferite în funcție de utilitate, loc și timp.

A urmat apoi desfășurarea unui workshop, sub coordonarea unui cadru didactic, în care copiii au confecționat o "pușculiță" utilizând diverse materiale puse la dispoziție de către organizatori, pentru a evidenția importanța acțiunii de economisire. Totodată, sub forma unei surprize, cei mici au descoperit o "comoară" cu bani de aur (de ciocolată) pe care au împărțit-o "frățește", acumulând astfel câțiva "bănuți" în propria pușculită.

În spiritul sărbătorilor de a dărui, copiii s-au implicat şi într-o activitate caritabilă, organizată de Clubul Studenților Economiști, prin donația a câte unei jucării pentru copii mai puțin favorizați.

La final şi Facultatea de Ştiinţe Economice a primit un cadou din partea preşcolarilor, un frumos concert de colinde dar şi promisiunea unei vizite viitoare.

Evenimentul a fost benefic și din perspectiva deschiderii mediului academic către comunitate, indiferent de vârstă, pentru a crea o relație de colaborare și susținere, pe termen lung, și mai ales pentru a manifesta responsabilitatea facultății în contribuția sa la creșterea nivelului de educație și implicare a celor din jur.

„Prin activități de cunoaștere și înțelegere a banilor în rândul copiilor, am contribuit cu o mică parte la creșterea nivelului de educație financiară a acestora, factor important dovedit în dezvoltarea economică a unei societăți, ne-am încărcat cu inocență și multă energie, cu bucurie și dezinvoltură, și totodată cu respectul și curiozitatea copilașilor vizitatori”  a încheiat d-na lect. univ. dr. Renate Bratu.

Galerie foto: https://www.dropbox.com/sh/ly231pf7vwwsmqd/AAAQ3N2FlBZaxeElnNzxc3Wfa?dl=0

Pagina 1 din 19
Sunteți aici: Home Despre Știri & Evenimente
joomla visitor