Stiinte Economice

FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE

18 Iulie 2018 In Știri

stire hartii3Mai jos este atașată lista cu rezultatele la competența lingvistică pentru admitere 2018 sesiunea iulie.

Rezultate licență (.pdf)

18 Iulie 2018 In Știri

 hartiiCandidații pentru programul de studii universitare de licență (Administrarea afacerilor în limba engleză) care vor susține proba de competență lingvistică în data de 18.07.2018, ora 17:00.

Lista candidați (.pdf)

17 Iulie 2018 In Știri

Master Inscriere 2018

În perioada 19-24 iulie, alege să te înscrii la unul dintre cele 5 programe de Masterat ale facultății noastre.

Mai jos, găsești informații despre fiecare Master, respectiv disciplinele și profesorii cu care vei colabora:

Master B2 - Administrarea afacerilor în turism şi servicii
Master B4 - Strategii şi politici de management şi marketing ale firmei
Master B8 - Expertiză contabilă şi audit
Master B9 - Management financiar și bancar international
Master MBM - Master in Business Management

Grilele pentru examenul de admitere la master sunt disponibile accesând următoarele link-uri:
Grile pentru programele de master în limba română
Grile MBM - Master in Business Management - engleză
Examenul este în data de 25 iulie 2018, ora 15:00.

Detalii suplimentare despre admiterea la master, poți accesa aici.

16 Iulie 2018 In Știri

stire hartii2Rezultatele la examenul de licență scris se pot regăsi în documentul de mai jos.

Eventualele contestații se depun miercuri 17.07.2018 între orele 8:00-11:00 la decanatul facultății.

Rezultate (.pdf)

13 Iulie 2018 In Știri

stire hartiiMai jos puteți găsi atașate programările pentru examenul de licență/disertație - seiunea iulie 2018.

 

CIG - sala M21 (.pdf)
ECTS - sala E31 (.pdf)
ECTS - sala E21 (.pdf)
ECTS - sala E11 (.pdf)
FB - sala E41 (.pdf)
FB - sala E51 (.pdf)
MK - sala E51 (.pdf)
MM - sala M03 (.pdf)
MM - sala M22 (.pdf)

09 Iulie 2018 In Știri

stire eduhubProgramul se desfăşoară în colaborare cu Universitatea Liberă din Berlin, cu Universitatea Humboldt din Berlin şi cu Universitatea Tehnică din Berlin, începe la 01 martie 2019 şi durează până la 31 iulie 2019.

Condiţii de aplicaţie:

  • cetatenia română;
  • studii universitare încheiate (B. A., B. S., M. A., Licenţă, Master, Examen de stat sau doctorat) în orice specialitate; un examen de absolvire a unei instituţii de învăţământ superior de ştiinţe aplicate nu este suficient; în cazuri întemeiate, dovada absolvirii studiului poate fi trimisa până la 31 decembrie;
  • cunostiinţe foarte bune ale limbii germane (cel puţin treapta B2 a Cadrului comun european de referinţă pentru limbi străine);
  • interes deosebit faţă de contextul politic, social şi istoric al Germaniei;
  • angajament politic şi social;
  • limită de vârstă: sub 30 ani la începerea stagiului de bursă.

Mai multe informaţii despre acest program se găsesc si în video-ul următor:

IPS-Homepage:

https://www.bundestag.de/ips#url=L2V1cm9wYV9pbnRlcm5hdGlvbmFsZXMvaXBzL3ZpZGVvMjAxOC81NTk1MTY=&mod=mod486734

sau

Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=k0PEL-oTETc

Data limită de aplicatie a fost prelungită pîna la 31 iulie 2018. Dosarele de aplicaţie vor fi depus electronic  la Ambasada Germaniei la Bucureşti:  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

28 Iunie 2018 In Știri

stire chartMăririle de notă se susțin în sesiunea de restanțe din vară, se pot prezenta la măriri de notă studenții integraliști în ambele sesiuni (iarnă și vară).

Nu se iau în considerare studenții ce au avut restanțe, chiar dacă au promovat examenele în perioada de restanță. Studenții au voie la maxim două examene de mărire.

11 Iunie 2018 In Știri

stire fullbrightBursele postdoctorale Fulbright Senior (Visiting Scholar) se adresează cadrelor didactice și cercetătorilor din universități, centre și institute de cercetare, care intenționează să predea sau să realizeze studii și cercetări în mediul academic american. Candidații vor candida pentru burse de cercetare, de predare sau cu proiecte combinate (cercetare și predare), în orice domeniu, cu excepția medicinei clinice sau psihologiei clinice. Competiția se va deschide în luna mai, 2018, și va avea data limită de depunere a aplicațiilor 15 octombrie 2018.
Bursele Fulbright Senior pentru candidații români pot fi de minimum 3 luni și maximum 6 luni.
Candidații trebuie să îndeplinească următoarele criterii de selecție:
• să aibă cetățenie română;
• să dețină un doctorat (pot aplica şi doctoranzii care vor avea doctoratul la data plecării în programul din Statele Unite);
• să cunoască limba engleză;
Pentru înscrierea în concurs, candidații trebuie să completeze și să depună un formular online (https://iie.embark.com/apply/visitingscholars), însoțit de trei scrisori de recomandare, o fotocopie a diplomei de doctorat și o scrisoare de invitație de la potențiala universitate-gazdă din Statele Unite. Invitațiile pot fi transmise ca scan, pe e-mail, până la mijlocul lunii decembrie 2018, înainte de etapa de interviu.

Mai multe informații mai jos.

Informații despre Fullbright (.pdf)
Fullbright senior award (.pdf)

18 Mai 2018 In Evenimente

O nouă generație de studenți ai Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu își va prezenta rodul muncii din timpul studenției, în fața întregului oraș. După ani în care au învațat și s-au format pentru ceea ce urmează în viața reală, studenții vor fi sărbătoriți în Piața Mare a Sibiului, într-o nouă ediție a Gaudeamus – sărbătoarea absolvenților.

În 23 mai, de la ora 17,00, pentru cei peste 2000 de studenți, facultatea se va încheia într-un mod grandios. În cea mai importantă zi din viața academică a studenților, alături le vor fi profesorii care le-au îndrumat pașii, conducerea univesității, reprezentanți ai autorităților publice, părinții, rudele sau prietenii. Evenimentul din Piața Mare va cuprinde parada universităților și ceremonia de absolvire a studiilor universitare.

A devenit obișnuință ca roadele muncii de la ULBS să fie recunoscute, activitățile didactice și de cercetare de la Sibiu fiind apreciate atât în țară cât și în străinătate. Dovadă stau numeroasele parteneriate cu instituții academice din întreaga lume, proiectele comune și schimburile de studenți și cadre didactice. În vremuri de cumpănă pentru întreg sistemul de învățământ, ULBS a continuat să se dezvolte, să facă performanță.

În 2018, Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu are în componentă 9 facultăți, peste 14.000 de studenți. 23 centre de cercetare, 2000 de locuri de cazare, 920 locuri la cantină, 83 de programe de licență și 120 programe de master.

„Locul pe care Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu îl ocupă astăzi li se datorează deopotrivă cadrelor didactice, personalului nedidactic și, în special studenților noștri, pe care îi consider parteneri în activitatea noastră. Nimic în această universitate nu s-ar fi putut face fără aportul nemijlocit al acestor studenți și, de aceea, există o permanentă legătură, o simbioză între cadrele didactice care sunt implicate în cercetare si studenți”, a declarat Prof.univ.dr.ing. Ioan BONDREA, rectorul ULBS.

GAUDEAMUS – Sărbătoarea absolvenților 2018 este o acțiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală.

Pagina 1 din 20
Sunteți aici: Home Despre Știri & Evenimente
joomla visitor