Stiinte Economice

FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE

13 Martie 2023 In Știri

Studenţii care beneficiază de bursă în semestrul II anul universitar 2022-2023, sunt rugaţi să transmită un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până la data de 17.03.2023.

E-mail-ul trebuie să conțină:

  • ·Numele și Prenumele
  • · CNP-ul
  • · Anul și specializarea
  • · Tipul bursei
  • ·Contul IBAN (BCR sau BRD).

Lista studenților care beneficiază de bursa

Lista studentilor care beneficiaza de bursa din fondurile ULBS

Atenție! Titularul numărului de cont trebuie să coincidă cu numele studentului, nu sunt acceptate conturi ale altor persoane.

17 Februarie 2023 In Știri

Dosarele pentru acordarea burselor sociale pentru semestrul II, anul univeristar 2022/2023 se depun în perioada 20.02.2023 – 10.03.2023 la Secretariat EM4, între orele 9:00 - 15:00, tel contact 0269/210375.

Actele necesare întocmirii dosarului de bursă socială se regăsesc în  Regulamentul privind acordarea burselor și a altor forme de sprijin material pentru studenți. (art.23-29)

Pentru calcul venitului se iau în considerare lunile noiembrie, decembrie și ianuarie.

Dosarele de burse sociale se preiau numai dacă sunt complete (respectă documentația necesară din Regulamentul privind acordarea burselor și a altor forme de sprijin material pentru studenți)!

Pot depune dosare de bursă socială, doar, studenții finanțați de la bugetul de stat!

Regulament de burse (.pdf)

17 Februarie 2023 In Știri

ÎN ATENȚIA STUDENȚILOR DIN ANII II ȘI III LICENȚĂ CARE AU REFACERI DE CREDITE DIN ANII I ȘI II SEMESTRUL II ȘI ÎN ATENȚIA STUDENȚILOR DIN ANUL II MASTER CARE AU REFACERE DE CREDITE DIN ANUL I SEMESTRUL II

ÎNVĂȚĂMÂNT CU FRECVENȚĂ, AN UNIV. 2022-2023

În perioada 22.02.2023– 08.03.2023 se depun cererile pentru refacerea de credite (pentru disciplinele aferente sem II) la secretariat EM4 între orele 9-15.

Taxa de refacere de credite poate fi achitată în următoarele variante:

  • În contul personal UMS, accesând secțiunea Plăți
  • Prin ordin de plată la orice bancă, în contul IBAN RO98TREZ57620F330500XXXX, CUI 4480173 cont deschis la Trezoreria Sibiu (pe ordinul de plată va trebui menționat numele și prenumele, facultatea, specializarea, refacere de credite la disciplina/disciplinele...). O copie a ordinului de plată se transmite la secretariat în momentul depunerii cererii.
  • La Facultatea de Științe Economice, secretariat EM4, între orele 9-15.

Participarea la cursuri și la examen este condiționată de depunerea cererii și achitarea în prealabil a taxei.

PENTRU ORICE NELĂMURIRE NE PUTEȚI CONTACTA LA NUMĂRUL DE TEL. 0269/210375.

 

NOTĂ: VĂ RUGĂM SĂ DEPUNEȚI CEREREA ÎN CEL MAI SCURT TIMP POSIBIL (FĂRĂ A DEPĂȘI TERMENUL DE MAI SUS) PENTRU A FI ADĂUGAȚI ÎN CLASSROOM-URILE AFERENTE DISCIPLINELOR LA CARE AVEȚI REFACERE DE CREDITE  ȘI PENTRU A PUTEA PARTICIPA LA CURSURI.

DACĂ NU COMPLETATI CEREREA NU VETI PUTEA PARTICIPA LA EXAMENELE AFERENTE DISCIPLINELOR LA CARE AVETI REFACERE DE CREDITE.

14 Februarie 2023 In Știri

Mai jos regăsiți atașate programările pentru proba scrisă și pentru susțineri - licență/disertație 2023:

Proba scrisă - licență
Examen scris ECTS CIG FB BA MK - sala E21 (.pdf)
Examen scris MM - sala E11 (.pdf)

Susținerea lucrării de licență/disertație
Sustineri CIG FB B8 (.pdf)
Sustineri ECTS BA MK C1 B2 B4 (.pdf)
Sustineri MM (.pdf)

05 Decembrie 2022 In Știri

Mai jos puteți regăsi calendarul pentru luna februarie 2023 pentru desfășurarea examenului de licență și disertație

Calendar luna februarie 2023 (.pdf)

07 Noiembrie 2022 In Știri

În lista de mai jos regăsiți atașate rezultatele selecției de ERASMUS+ UE 2022-2023 semestrul 2.

Rezultate selectie mobilitati Erasmus 2022-2023 semestrul II

04 Noiembrie 2022 In Știri
În perioada 29 octombrie – 22 decembrie 2022 Facultatea de Științe Economice găzduiește expoziția Pierre Werner (1913-2002) - O viață dedicată Luxemburgului și Europei.

În calitate de înalt funcționar public, ministru și prim-ministru de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial până la mijlocul anilor 1980, Pierre Werner a dat țării sale, Marele Ducat al Luxemburgului, o voce care să fie auzită dincolo de granițe. A fost implicat îndeaproape în eforturile de integrare și de elaborare a politicilor la nivel național, regional și european. Era un ascultător excelent și era cunoscut pentru abilitățile sale de a înțelege și de a reconcilia poziții aparent incompatibile. Astfel, și-a luat angajamentul de a apăra interesele Luxemburgului și ale Europei pe termen lung. Pierre Werner este recunoscut în unanimitate ca fiind unul dintre principalii arhitecți ai uniunii economice și monetare: Raportul Werner din 1970 a schițat caracteristicile fundamentale a ceea ce avea să devină ulterior euro.

Bazată în principal pe colecțiile private ale lui Pierre Werner și pe alte arhive luxemburgheze și europene relevante, expoziția își propune să prezinte o imagine a lui Pierre Werner din mai multe unghiuri - personalitatea sa, rolul său de tată și familist, legăturile sale sociale și interesele sale intelectuale -, subliniind în același timp gândirea și realizările sale ca om politic și european.

Pierre Werner a fost primul luxemburghez care a fost ales membru de onoare al Academiei Române (în 1993), care a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și care a fost numit cetățean de onoare al orașului Sibiu (în 1998).

Organizatori: Universitatea Europe Direct din Luxemburg (EDIC), Universitatea din Luxemburg și Centrul luxemburghez de istorie contemporană și digitală (C2DH)
Design, texte, documentație și machetare: Henri Werner
© 2022 Centrul luxemburghez de istorie contemporană și digitală
Toate drepturile rezervate

expozitie 1 expozitie 2 expozitie 3

20 Octombrie 2022 In Știri

Institutul de Studii Financiare în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu vă invită în data de 25 octombrie 2022, ora 16:00 la Seminarul de Perfecționare Vocațională SmartFIN@ISF. Seminarul cuprinde prezentări interactive pe subiectul carierei și prezentări de studii de caz, aspecte tehnice și practice din domeniul asigurărilor, pieței de capital, pensii.

Invitați speciali la sesiunea din 25 octombrie:

Conf.univ.dr. Laura Elly NAGHI, Doctor în domeniul Finanţe - Asigurări cu o experienţă de peste 20 ani în domeniul formării profesionale a adulţilor. A finalizat studii post-doctorale în cadrul ASE Bucureşti în domeniul asigurărilor. Are mai multe cărţi publicate în domeniul financiar, articole BDI şi participări la conferinţe internaţionale în mod frecvent. Trainer autorizat ANC, cu certificări internaţionale, a participat la  elaborarea de manuale de formare profesională specifice pieţelor financiare nebancare. Susţine prezentări în cadrul evenimentelor organizate în piaţa financiară, inclusiv proiecte de educaţie financiară în rândul elevilor (gimnaziu, liceu) si profesori preuniversitari.

Horia Gusta – Director la Departamentului Juridic in cadrul SAI Muntenia Invest SA din aprilie 2021, Director General al Certinvest Societate de Administrare a Investițiilor din anul 2010 pana in aprilie 2021. Prezent pe piața de capital din România din anul 2000, activand in urmatoarele domenii: administrarea Investitiilor, in calitate de Consilier Juridic, control intern si conducator al SAI Certinvest; intermediere financiara, prin functiile detinute (Consilier Juridic si Membru al Consiliului de Administrație) in cadrul Intercapital Invest; leasing, ca Senior Legal Advisor in cadrul International Leasing. Absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității Bucuresti. Din luna martie a anului 2022 deține și funcția de Președinte al Asociației Administratorilor de Fonduri din România.

19 Octombrie 2022 In Știri

Patronatul Județean al Întreprinderilor Mici și Mijlocii - IMMpact împreună cu Facultatea de Științe Economice a ULBS împreună cu Patronatul Județean al Întreprinderilor Mici și Mijlocii - IMMpact organizează în 20 octombrie 2022, începând cu ora 9:30, în Aula Magna a universității (str. Lucian Blaga nr. 2A), prima ediție a evenimentului “Antreprenor din viitor” – Business EvolutiON.
Cu această ocazie, veți putea afla cum să vă adaptați schimbărilor din mediul de afaceri, cum să creșteți vânzările, cum să gestionați echipe performante, precum și alte detalii despre managementul financiar și productivitate.

Agenda evenimentului:
09:30 - 10:00: primirea participanților & networking
10:00 - 11:30: partea I
11:30 - 11:45: pauză ☕️ de cafea
11:45 - 13:00: partea a II-a

Facilitatori:
Eugen Cojocaru (antreprenor și business mentor, pasionat de tehnologie, dezvoltare personală și dezvoltarea afacerilor)
Marius Spiridon (antreprenor, trainer și autor al mai multor cărți de dezvoltare personală)

Cei care sunt interesati se mai pot înscriere aici: https://cutt.ly/Antreprenor_din_viitor_ULBS

Material in viitor: https://drive.google.com/drive/folders/10DbBrcVVwLcSmvxLA-CLlJ0Cu7WUw3rQ?usp=sharing

Event Cover Facebook 2

Pagina 1 din 38
Sunteți aici: Home Despre Știri & Evenimente
joomla visitor