Stiinte Economice

FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE

20 Iunie 2017 In Știri

ÎNSCRIEREA LA EXAMENUL DE DISERTAŢIE - la Secretariatul Facultăţii de Științe Economice între 03.07.2017 – 10.07.2017

Documente necesare

Lucrarea de disertaţie (un exemplar din lucrare copertat + CD în format .DOC) şi dosarul de înscriere, care va cuprinde următoarele: 

1. fişă de înscriere - de la secretariat; 

2. fişă de lichidare; 

3. certificat de naştere - original plus copie; 

4. trei fotografii tip buletin; 

5. declaraţie  pe  proprie  răspundere  privind  originalitatea  conţinutului  şi calitatea lucrării elaborate, conform Anexei 2 din Ghidul studentului pentru alegerea şi elaborarea lucrării de licenţă/disertaţie;  (http://economice.ulbsibiu.ro/images/fisiere/licenta/2016/ghid_licenta_disertatie_2016_2017.pdf);

6. diplomă de licență – copie legalizată

Fișele de lichidare pentru studenții integraliști și fără restanțe financiare (taxe școlarizare, cămin, bibliotecă) se vor atașa dosarului la secretariatul facultății în perioada înscrierii.

CALENDAR DESFĂȘURARE EXAMEN DE LICENȚĂ ȘI DISERTAȚIE 

1. Înscrierea pentru susţinerea examenului de examenului de licenţă/disertaţie
03.07.2017 – 10.07.2017 

 2. Afişarea listelor cu repartizarea absolvenţilor pentru susţinerea examenului de licenţă/disertaţie
15.07.2017 

3. Susţinerea examenului de licenţă/disertaţie
17.07.2017 – 19.07.2017

20 Iunie 2017 In Știri

ÎNSCRIEREA LA EXAMENUL DE LICENŢĂ - la Secretariatul Facultăţii de Științe Economice între 03.07.2017 – 10.07.2017

Documente necesare

Lucrarea de licenţă (un exemplar copertat + CD în format .DOC) şi dosarul de înscriere, care va cuprinde următoarele: 

a. pentru absolvenţii Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul ULBS din promoţia 2016-2017: 

1. fişă de înscriere – de la secretariat 

2. certificat de competenţă lingvistică – de la secretariat

3. fişă de lichidare;

4. certificat de naştere – original plus copie; 

5. copie buletin/carte de identitate; 

6. trei fotografii tip buletin; 

7. declaraţie pe  proprie  răspundere  privind  originalitatea  conţinutului  şi calitatea lucrării elaborate, conform Anexei nr. 2 din Ghidul studentului pentru alegerea şi elaborarea lucrării de licenţă/disertaţie (http://economice.ulbsibiu.ro/images/fisiere/licenta/2016/ghid_licenta_disertatie_2016_2017.pdf).

8. diploma de bacalaureat în copie legalizată.

b. pentru absolvenţii Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul ULBS din alte promoţii: 

1. supliment de diplomă 

2. fişă de înscriere - de la secretariat

3. certificat de competenţă lingvistică; 

4. fişă de lichidare; 

5. certificat de naştere - original plus copie; 

6. copie buletin/carte identitate; 

7. trei fotografii tip buletin; 

8. declaraţie pe  proprie  răspundere  privind  originalitatea  conţinutului  şi calitatea lucrării elaborate conform Anexei 2 din Ghidul studentului pentru alegerea şi elaborarea lucrării de licenţă/disertaţie (http://economice.ulbsibiu.ro/images/fisiere/licenta/2016/ghid_licenta_disertatie_2016_2017.pdf);

9. diploma de bacalaureat în copie legalizată.

Fișele de lichidare pentru studenții integraliști și fără restanțe financiare (taxe școlarizare, cămin, bibliotecă) se vor atașa dosarului la secretariatul facultății în perioada înscrierii.

CALENDAR DESFĂȘURARE EXAMEN DE LICENȚĂ ȘI DISERTAȚIE 

1. Înscrierea pentru susţinerea examenului de examenului de licenţă/disertaţie
03.07.2017 – 10.07.2017 

 2. Afişarea listelor cu repartizarea absolvenţilor pentru susţinerea examenului de licenţă/disertaţie
15.07.2017 

3. Susţinerea examenului de licenţă/disertaţie
17.07.2017 – 19.07.2017 

14 Iunie 2017 In Știri

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu si compania KeepCalling deruleaza campanii de promovare online pentru sustinerea turismului sibian

 

Pentru a pregati mai bine studentii pentru provocarile unui job real in marketing, Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii Lucian Blaga” din Sibiu si compania KeepCalling au conceput un program de practica ce ii pune pe studenti intr-o situatie autentica de lucru: realizarea unei campanii de promovare online pentru evenimente din judetul Sibiu care pana acum se adresau, în principal comunitatilor locale Obiectivele campaniilor consta atat in cresterea numarului turistilor participanti, cat și în sporirea notorietății localităților în care se desfășoară aceste evenimente . Este pentru prima data in Romania cand o companie privata si o universitate se implica activ, nelucrativ, intr-o activitate de promovare turistica.

Programul de practica a debutat cu o activitate de cercetare locala. Studentii specializării Marketing, împreună cu tutorele de practică,  au contactat și s-au deplasat în repetate rânduri la sediul autoritatilor locale din comunitatile rurale si urbane din judetul Sibiu (Agnita, Mediaș, Ocna Sibiului, Avrig, Săliște, Biertan, Copșa Mică, ș.a.) pentru identificarea evenimentelor culturale cu potential turistic mare, din zona. Data fiind abordarea inedita a proiectului, autoritatile locale au oscilat initial intre reticenta si bucuria de a primi un sprijin gratuit neasteptat. La finalul perioadei de cercetare, cu acordul organizatorilor evenimentelor (autorități locale în principal) au fost alese 3 evenimente: “Ziua fotografierii naturii”, ce va avea loc in Saliste, “Sezatoarea” din Avrig si “Servus Transilvania Fest”, de la Biertan. Entuziasmul studentilor fata de programul de practica nu s-a limitat doar la promovarea online a evenimentelor, ei implicandu-se activ si la organizarea acestora.  

Cum se va desfasura promovarea?

Studentii beneficiaza de coordonarea a 5 mentori, specialisti marketing online ai companiei KeepCalling, care vor indruma eforturile lor creative. Cu ajutorul mentorilor KeepCalling, studentii vor crea articole de blog si posturi de Facebook, care vor fi ulterior promovate. KeepCalling va acoperi, de asemenea, costurile campaniilor de promovare derulate pe Facebook. Prin promovare online, se doreste atragerea unui public mai tanar, interesat de traditiile romanesti si de identitatea nationala, care rezida si in astfel de evenimente cu accent pe obiceiuri si promovarea frumusetilor naturale.

Mai multe detalii despre evenimente:

Ziua fotografierii naturii – Saliste, 15 iunie

Evenimentul presupune fotografierea peisajelor naturale din Marginimea Sibiului de catre copii, elevi ai “Liceului Tehnologic Ioan Lupas Saliste”. Fotografiile se vor face in data de 14 iunie, si vor fi prezentate intr-o expozitie ce va avea loc in parcul orasului Saliste, in 15 iunie, cu incepere de la ora 17:00.

Sezatoarea din Avrig – 1 iulie

Evenimentul va aduce in prezent, intr-o curte taraneasca, atmosfera satului romanesc de acum 100 de ani, prezentand traditiile si mestesugurile specifice epocii respective: tesutul la razboi si la furca, pictura pe sticla, istorisirea legendelor.

Servus Transilvania Fest – Biertan, 18-20 august

Muzica si produsele bio si handmade isi dau mana la Biertan, la Servus Transilvania Fest, invitand turistii sa petreaca timp in natura, intr-un loc de o frumusete aparte, sa se bucure de muzica buna, dar si de produsele celor mai priceputi mestesugari si producatori locali.

Programul de practica reprezinta o noua componenta a parteneriatului dintre Universitatea Lucian Blaga si KeepCalling, compania care a acoperit costurile de scolarizare ale studentilor de la specializarea marketing, admisi pe locurile cu taxa in anul 2015 si 2016.

Mai multe informatii despre proiectele derulate de companie, stiri sau informatii despre serviciile KeepCalling gasiti pe www.keepcalling.net, pe pagina de Facebook KeepCalling Team sau pe profilul LinkedIn al companiei.

Despre KeepCalling

KeepCalling este o companie internationala de telecomunicatii, inregistrata in S.U.A., Atlanta, ce activeaza pe piata internationala de telefonie din anul 2002 si are sediul central in Sibiu inca din anul 2003. Succesul companiei KeepCalling a fost recunoscut pe plan international de Inc. 5000 inca din 2010. In 2014, KeepCalling s-a situat pe locul 18 in topul companiilor de telecomunicatii cu cea mai rapida ascensiune din S.U.A.07 Iunie 2017 In Știri

50eduhub

Eveniment pentru profesori si staff (inclusiv din structurile de conducere) in zilele de 13 si 14 iunie, intre orele 10-13, in cladirea Cantinei la parter. Agenda atasata. Se vor oferi certificate europene de catre trainer: doamna Stefania Popp – director executiv JA Romania. Inscrieri prin email de confirmare la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea."50ulbs

04 Iunie 2017 In Evenimente

50sp

Facultățile de Științe Economice și de Științe Socio-Umane ale Universității "Lucian Blaga" din Sibiu organizează, în perioada 5-11 iunie 2017, "Săptămâna verde". Cu această ocazie vor avea loc o serie de activități, precum plantare de arbori, prezentarea unei afaceri eco, workshop de pictat sacoșe din pânză, etc., urmărind conștientizarea problemelor de mediu și adoptarea unui comportament responsabil.

https://www.facebook.com/events/424692131231285/

 

25 Mai 2017 In Evenimente

50nc-2017AfisConcurs2017.jpg

 

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu vă invită să participați la Noaptea Cercetătorilor 2017, un eveniment european de mare amploare care oferă publicului larg ocazia de a se întâlni cu cercetători din diverse domenii și de a lua parte la acţiuni ştiinţifice inedite, organizate într-o atmosferă distractivă şi neconvenţională.

Regulament concurs ”Sibiul cercetătorilor – știință, tehnologie și cultură”
Premii concurs ”Sibiul cercetătorilor – știință, tehnologie și cultură”

25 Mai 2017 In Evenimente

50nc-2017http://cercetare.ulbsibiu.ro/nc.html

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu - Facultatea de Științe Economice vă invită să participați la Noaptea Cercetătorilor 2017, un eveniment european de mare amploare care oferă publicului larg ocazia de a se întâlni cu cercetători din diverse domenii și de a lua parte la acţiuni ştiinţifice inedite, organizate într-o atmosferă distractivă şi neconvenţională.

19 Mai 2017 In Știri

stire gaudeamussO nouă serie de absolvenți ai Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu își va prezenta rodul muncii din timpul studenției, în fața întregului oraș. După ani de în care au învațat și s-au format pentru ceea ce urmează în viața reală, studenții vor fi sărbătoriți în Piața Mare a Sibiului, într-o nouă ediție a Gaudeamus – sărbătoarea absolvenților.

În 24 mai, de la ora 17,00, pentru cei peste 2000 de studenți, facultatea se va încheia într-un mod grandios. În cea mai importantă zi din viața academică a studenților, alături le vor fi profesorii care le-au îndrumat pașii, conducerea univesității, reprezentanți ai autorităților publice, părinții, rudele sau prietenii. Evenimentul din Piața Mare va cuprinde parada universităților și ceremonia de absolvire a studiilor universitare dar și un concert al trupei Domino.

A devenit obișnuință ca roadele muncii de la ULBS să fie recunoscute, activitățile didactice și de cercetare de la Sibiu fiind apreciate atât în țară cât și în străinătate. Dovadă stau numeroasele parteneriate cu instituții academice din întreaga lume, proiectele comune și schimburile de studenți și cadre didactice. În vremuri de cumpănă pentru întreg sistemul de învățământ, ULBS a continuat să se dezvolte, să facă performanță.

 În 2017, Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu are în componentă 9 facultăți, peste 14.000 de studenți. 23 centre de cercetare, 2000 de locuri de cazare, 920 locuri la cantină, 83 de programe de licență și 120 programe de master.

GAUDEAMUS – Sărbătoarea absolvenților 2017 este o acțiune co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Local Sibiu.

14 Mai 2017 In Evenimente

50econ”Când nu știi cine ești, ajungi să-i imiți pe alții” – Suada Agachi
Vrei să-ți mărești stima de sine aflând principii, tehnici și strategii aplicate și demonstrate din cele mai vechi timpuri? Vrei să descoperi cum poți să le aplici chiar tu? Vino miercuri, 17 Mai 2017 în Aula Avram Iancu a Facultății de Litere din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, începând cu ora 13:00 pentru a avea acces la toate informațiile pe care le dorești și răspunsuri la toate întrebările pe care le ai.

Pagina 1 din 16
Sunteți aici: Home Despre Știri & Evenimente
joomla visitor