Stiinte Economice

FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE

Stiinte Economice - Articole filtrate după dată: Octombrie 2024
15 Octombrie 2024 In Știri

Pentru echivalarea / recunoașterea unei discipline promovate de un student, în cadrul unui program de studii promovat anterior, studentul trebuie să depună o cerere la secretariatul facultății însoțită de situația școlară. 

Cererile de echivalare a disciplinelor se depun fizic, la secretariat EM2, în perioada 15.10.2024 – 31.10.2024, în intervalul orar 9-15. La cererile de echivalare se anexează situația matricolă care atestă promovarea disciplinelor pentru care se solicită echivalarea.

14 Octombrie 2024 In Știri

Stimați studenți,

în perioada 14.10.2024 - 20.10.2024 se pot depune dosarele în vederea obținerii unei mobilități de studiu în cadrul programului Erasmus+.
Pentru aceasta, accesați link-ul http://economice.ulbsibiu.ro/index.php/ro/international/selectie-studenti-erasmus.htmlcitiți cu atenție și încărcați documentele necesare prin completarea formularului https://forms.gle/45pa8hDxTcz4TAit7 .
 
Țările, universitățile și locurile disponibile le găsiți la link-ul:  http://economice.ulbsibiu.ro/index.php/ro/international/erasmus-parteneri.html
 
 
De reținut că selecția pentru mobilități de studiu Erasmus+ NON-UE se realizează la nivel de universitate pe baza depunerii unui dosar separat, accesând link-ul următor: https://docs.google.com/forms/d/1FZ1NROTOQfVzxyFrN82uazxL4dMo_hSIHnHVWNnKKxQ/viewform?edit_requested=true .
 
Pentru informații legate de procesul de selecție pentru mobilități de studiu Erasmus+ NON-UE vă rog să consultați site-ul: https://international.ulbsibiu.ro/erasmus/erasmus-outgoing-students/ - secțiunea ERASMUS OUTGOING STUDENTS - NON-EU COUNTRIES și eventualele întrebări să le adresați utilizând mailul: international@ulbsibiu.ro.
 
Lista cu țări/universități/locuri disponibile pentru mobilități de studiu țări NON-UE o găsiți aici.
Succes!
 
07 Octombrie 2024 In Știri

BURSE DE EXCELENȚĂ OLIMPICĂ 

BURSE DE PERFORMANȚĂ II 

BURSE SPECIALE 

BURSE PERFORMANȚĂ SPORTIVĂ

Dosarele se depun la secretariat EM 3, secretar Simona Hălmagiu, în perioada 08.10.2024 – 28.10.2024, între orele 8.00 – 15.00.

A. Dosarele pentru bursele de excelență olimpică internațională pentru studenții din anul I (art. 3 – art. 6 din Regulamentul de acordare a burselor) conțin:

- cerere solicitare bursă

- copie diplomă premiu I, II sau III la olimpiadele școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației

B. Dosarele pentru bursele de performanță II - performanțe științifice, inovație și brevete pentru studenții din anul II și III (art. 14 - art. 20 din Regulamentul de acordare a burselor) conțin:

- cerere solicitare bursă (Anexa 5 din Regulamentul de acordare a burselor)

- copie documente (brevet, articol publicat în jurnal, diplomă premiu, diplomă de participare la conferință etc.)

- tabel calcul punctaj individual, semnat de student

Notă: Bursa de performanță II se acordă studenților care cumulează minim 100 puncte.

C. Dosarele pentru bursele speciale cultural-artistice, bursele speciale de voluntariat sau activități extra curriculare, bursele de performanță sportivă (art. 33 - art. 49 din Regulamentul de acordare a burselor) conțin:

- cerere solicitare bursă (Anexa 5 din Regulamentul de acordare a burselor)

- copie documente (diplomă premiu concursuri / festivaluri / campionate / cupe / jocuri olimpice, diplomă voluntar, dovadă membru activ în organizații studențești, dovadă membru în colectiv de cercetare, decizie numire membru în diferite comisii etc.)

- tabel calcul punctaj individual, semnat de student

Notă: Bursele speciale se acordă studenților care cumulează minim 100 puncte.

07 Octombrie 2024 In Știri

ÎN ATENȚIA STUDENȚILOR DIN ANII II ȘI III LICENȚĂ CARE AU REFACERI DE CREDITE DIN ANII I ȘI II

ȘI

ÎN ATENȚIA STUDENȚILOR DIN ANUL II MASTER CARE AU REFACERE DE CREDITE DIN ANUL I

Cererile pentru refacerea de credite la disciplinele nepromovate se depun fizic, la secretariat EM3, între orele 9-15:

- până în data de 15.10.2024 pentru disciplinele aferente semestrului 1

- până la data de 09.03.2025 pentru disciplinele aferente semestrului 2.

Taxa de refacere de credite se achită la data depunerii cererii din contul personal UMS, parcurgând următorii pași:

  1. Se accesează secțiunea FINANCIAR > Plăți
  2. Se selectează TIP TAXĂ > Taxă pe disciplină
  3. Se selectează ANUL UNIVERSITAR > 2024-2025
  4. Se selectează TAXĂ PE DISCIPLINĂ > Taxă refacere credite
  5. Se selectează TIP PLAN > Plan refaceri
  6. Se achită taxa pentru fiecare disciplină.

NotăRefacerea de credite presupune refacerea întregii activități didactice prevăzute în planul de învățământ la disciplinele nepromovate. Examenele de refacere de credite se susțin în sesiunile și la datele planificate pentru disciplinele respective în anul curent. Taxa pentru refacerea de credite oferă posibilitatea de participare la evaluare în sesiunea de examene și sesiunea de restanțe.

Formular Cerere refacere de credite (PDF)

07 Octombrie 2024 In Știri

BURSE SOCIALE

Dosarele se depun la secretariat EM 3, secretar Simona Hălmagiu, în perioada 08.10.2024 – 28.10.2024, între orele 8.00 – 15.00.

Venit lunar net mediu per membru familie < 2.111,24 lei / lună.

Acte doveditoare care pot fi depuse la dosarul de bursă socială pentru stabilirea veniturilor nete (prin venituri nete se înțelege totalitatea sumelor primite/realizate de persoana singură, respectiv de fiecare membru al familiei, reprezentând valoarea obținută după aplicarea cotei de impozitare) și a numărului membrilor familiei pentru studenții sub 26 de ani:

  1. Cerere de acordare a bursei sociale (Anexa 1 din Regulamentul de acordare a burselor)
  2. Declarație pe propria răspundere privind veniturile nete cu caracter permanente supuse impozitului pe venit, obținute în ultimele 12, septembrie 2023 - august 2024 (Anexa 2 din Regulamentul de acordare a burselor
  3. Acord de prelucrare a datelor cu caracter personal (solicitant și membriifamiliei) (Anexa 3 și Anexa 4 din Regulamentul de acordare a burselor)
  4. Copie carte de identitate solicitant
  5. Copie acte de identitate (părinți, fraţi, surori)
  6. Copie certificat de căsătorie (părinți)
  7. Copie certificat de divorț și dovada plății pensiei alimentare
  8. Copii ale certificatelor de naștere și adeverință de elev/student pentru frații/surorile aflați în sistemul preuniversitar/universitar cu frecvență
  9. Copii de pe certificatul / certificatele de deces ale părintelui/părinților, de pe acte de stare civilă / decizia instanței de menținere a stării de arest, raportul de anchetă socială în cazul părinților dispăruți, dacă este cazul
  10. Adeverință că provine dintr-un centru de plasament (hotărâre a comisiei de protecția copilului) sau copie a hotărârii judecătorești că se află în plasament familial
  11. Raport de anchetă socială (obligatorie) în cazul în care nimeni din familia studentului, incluzându-l și pe acesta, nu realizează venituri sau cel puținun părinte al studentului lucrează sau domiciliază în străinătate 
  12. Adeverință de salariu cu veniturile nete pe ultimele 12 luni (august 2023-septembrie 2024) și o adeverință ANAF pentru părinții salariați 
  13. Adeverință ANAF cu veniturile obținute și declarație notarială pentru părinții care nu sunt salariați
  14. Talon pensie pe ultimele 12 luni pentru părinții pensionari
  15. Studenții cu vârsta între 26 și 35 de ani vor depune acte doveditoarepentru veniturile personale și ale persoanelor pe care le au în grijă (soție, copii etc.)
  16. Acte doveditoare pentru bursa medicală: certificat de la un medic de specialitate, altul decât medicul de familie, în care să se prezinte evoluția și tabloul clinic al problemei medicale și care se încadrează în prevederile art. 24, lit. b.
  17. Alte documente doveditoare și declarații notariale (în funcție de specificul
    fiecărui caz)

Menționăm faptul că în cazul în care numărul solicitărilor de bursă socială depășește valoarea fondurilor alocate, atunci se va lua în considerare media ponderată la momentul depunerii dosarului de bursă socială ca și criteriu de departajare.

ATENȚIE!
În concursul pentru obținerea burselor sociale vor fi luate în considerare doar dosarele studenților înmatriculați pe locuri fără taxă. Studenții înmatriculați în regim cu taxă au posibilitatea să depună o cerere de reducere a taxei de școlarizare, însoțită de actele doveditoare conform art. 59 din Regulamentul pentru acordarea burselor.

Dosarele se preiau doar dacă sunt complete!

01 Octombrie 2024 In Știri

Stimați studenți,

Studenții deja cazați pot solicita transferul în alt cămin prin completarea link-ului următor. Formularul va fi activ până în data de 6 octombrie ora 18:00 iar răspunsul va fi transmis prin email în data de 8 octombrie.

https://forms.gle/XFNNc6Tf7peDKTEs9

Locurile repartizate vor putea fi preluate în zilele de 9 și 10 octombrie, până la ora 14:00.

Sunteți aici: Home Despre Știri & Evenimente Articole filtrate după dată: Octombrie 2024
joomla visitor