Stiinte Economice

FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE

Stiinte Economice - Articole filtrate după dată: Mai 2016
26 Mai 2016 In Evenimente

thumb sapt verde

cover fb sapt verde

Facultățile de Științe Economice și de Științe Socio-Umane ale Universității "Lucian Blaga" din Sibiu organizează, în perioada 30 mai - 5 iunie 2016, "Săptămâna verde". Cu această ocazie vor avea loc o serie de discuții, workshop-uri și proiecții de film, urmărind conștientizarea problemelor de mediu, cauzate de gestionarea neadecvată a deșeurilor, precum și adoptarea unui comportament responsabil.

Deoarece în Europa se generează cantități foarte mari de deșeuri, o serie de instrumente și strategii ale Uniunii Europene acordă prioritate prevenirii generării deșeurilor. Astfel, până în 2020, fiecare țară a Uniunii Europene trebuie să recicleze jumătate din deșeurile sale municipale (conform eea.europa.eu).

Deșeurile, însă, nu reprezintă doar o problemă de mediu, ci și o pierdere economică. Multe dintre deșeurile aruncate pot fi reciclate, ceea ce ar aduce beneficii mediului (prin evitarea depozitării acestora), ar încuraja inovarea și ar putea crea noi locuri de muncă.

În context, tema anului 2016 este managementul deșeurilor, activitățile fiind desfășurate sub motto-ul "Refolosește, reciclează… Trăiește în armonie cu natura".

Programul complet al evenimentelor din "Săptămâna verde" este disponibil în documentul de mai jos:

Program Săptămâna verde (.pdf)

26 Mai 2016 In Știri

stire ncConcurs cu premiiSibiul Cercetătorilor. Ştiinţă. TehnologieCultură

Cadrul didactic coordonator, împreună cu maxim 3 studenți vor forma echipa de proiect;
Echipa de proiect trebuie să realizeze un proiect inovativ, științific sau tehnic, cu caracter experimental-demonstrativ;
Pe baza proiectului trebuie realizat un film de prezentare a experimentului/demonstrației cu o durată de maxim 5 minute, în care participanții să răspundă și la întrebarea: ”Cum poate influența acest proiect dezvoltarea orașului Sibiu și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor orașului?”;
Descrierea Proiectului (în format word sau power-point) se depune la Decanatul Facultății de Științe Economice până la data de 24 iunie 2016.  
 
Atașat găsiți Regulamentul de concurs și Flyer-ul de prezentare. 
 
 
Pentru informații suplimentare: 
 
conf. dr. Ramona Orăștean
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
Afiș (.jpg)
25 Mai 2016 In Știri

stire joburiAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu în parteneriat cu Universitatea “Lucian Blaga”Sibiu prin Biroul de Orientare in Cariera a studentilor, Consiliere Psihologică şi Alumni, va organiza în data de 26.05.2016 “Bursa locurilor de muncă pentru tineri” (viitori absolvenţi, studenţi şi elevi) care doresc să se angajeze pe perioada vacanţei de vară.

Evenimentul se va desfăşura in holul Facultăţii de Inginerie Sibiu, începând cu ora 10. 

Acţiunea va reuni angajatori din judeţul Sibiu, care-şi vor prezenta oferta de locuri de muncă vacante precum şi cerinţele posturilor care  urmează să fie ocupate.

Afiș (.pdf)

23 Mai 2016 In Știri

stire ersteClubul Investitorilor Sibiu (CIS) organizează seminarul GRATUIT de educație financiară cu tema: "Perspectiva globală asupra investițiilor" în data de 24 mai ora 5:30 - 7:30 PM.

Timp de două ore poți afla de la specialiști ce sunt fondurile de investiții, și care sunt principalele lor avantaje și riscuri.

Special Guest: SAI Erste Asset Management SA

Tema: "Perspectiva globală asupra investițiilor"

Sala: "Aula Magna", Facultatea de Litere

Agenda:

17:30 - 18:00 

Florin Oprea - Consultant Piete Financiare, Cofondator CIS

Decebal Todăriță - Specialist PR, Cofondator CIS

18:00 - 19:00

Mihnea Bărbulescu - Head of Sales, Erste Asset Management 

Eduard Inizian- Institutional Sales, Erste Asset Management 

19:00 - 19:30

Q&A

Eveniment cu participare GRATUITA!


Erste Asset Management oferă servicii complete de administrare a investiţiilor. Societatea a fost fondată în anul 2008 în Bucureşti şi este membră a Erste Asset Management GmbH Group, care coordonează toate activitaţile de administrare a investiţiilor din cadrul Grupului Erste, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare din Europa Centrală şi de Est.

Societatea administrează cu profesionalism fonduri deschise de investiţii monetare, de obligaţiuni, diversificate, de acţiuni, fonduri de absolute return şi portofolii individuale de investiţii.

Clubul Investitorilor Sibiu (CIS) a fost lansat în 23.02.2016 de "Școala de Bursă", cu sprijinul Bursei de Valori București și Universității "Lucian Blaga" din Sibiu și funcționează sub auspiciile grupului de inițiativă "Școala de Bursă".

19 Mai 2016 In Știri

Pe 10 iunie, la Sibiu, discutăm despre un alt mod de a face, economia circulară.

stire call for ideasDacă ți s-a întâmplat să vezi în jurul tău lucruri care ar putea fi făcute mai bine, mai sustenabil, să dureze mai mult, să consume mai puțin, să fie reciclabil, când s-au stricat să poată fi transformat în alte lucruri utile? Atunci vrem să auzim ideea ta.

Oferim OSCEDays Sibiu ca spațiu de expunere și prezentare pentru idei de proiecte, obiecte de design sau uz practic, lifestyle hacks care au nevoie de sprijin și colaborare.

Află mai multe despre Zilele Economiei Circulare Deschise de aici - https://oscedays.org/sibiu-2016/

Înscrie-ți ideea aici (link). Cele mai faine idei vor fi invitate să se prezinte (eventual în engleză) în 5 min.

Nu vă gândiți prea mult, cele mai bune idei sunt cele mai simple, încercați numai să urmeze cât mai mult din principiile următoare:

  • Deșeuri = hrană - în economia circulară nu există deșeuri, ele se transformă în alte produse sau se reciclează;
  • Diversitate și reziliență - produse inovative, modulare cu o durată cât mai lungă de viață;
  • Energie regenerabilă - un produs circular este realizat cu ajutorul energiei regenerabile și nu a celei convenționale;
  • Gândire în sisteme - niciun lucru nu există într-o formă total independentă, orice produs trebuie gândit ținând cont de întregul ciclu: materie primă, producție, consum, deșeuri;

Castigi oricum. Iata ce primesti la schimb?
1. O Invitatie sa-ti expui ideea in forma pe care o doresti in cadrul OSCEDays Sibiu, 10 iunie. Poti s-o prezinti prin imagini, video, obiect-prototip, un demo la fata locului si orice iti mai trece prin cap.
2. Cele mai bune idei vor fi prezentate pe platforma internationala OSCEDays.
3. Iti trimitem un exemplu de proiect asemanator si un contact din comunitatea globala OSCEDays care te poate ajuta sa avansezi cu ideea ta! Castigi oricum!
4. Pe 10 iunie vei cunoaste membrii din miscarea economiei circulare in Romania, potentiali colaboratori in proiectul tau!

Workshop cu facultatile de economie si ecologie pe 24 si 30 mai.
Workshop 1 - 24 mai - Ce este economia circulara, exemple de modele de afaceri circulare, prezentare OSCEDays Sibiu si start lucru idei.
Workshop 2 - 30 mai - Reluare idei principale Economia Circulara si consultanta pentru idei.

 

Afiș (.jpg)

10 Mai 2016 In Evenimente

iweek event smallFacultatea de Științe Economice vă invită să participați la cursurile din cadrul Săptămânii Internaționale ULBS.

Pentru înregistrări accesați link-ul de mai jos:

http://international.ulbsibiu.ro/iweek/register.php

06 Mai 2016 In Știri

stire studentjobStimați studenți,

Biroul Orientare în Carieră a Studenţilor, Consiliere Psihologică şi Alumni din cadrul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu vă invită să participaţi în data de 11 mai 2016, la o nouă ediţie a Târgului de carieră„STUDENT JOBS”.  

Evenimentul va avea loc în clădirea Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu, strada Lucian Blaga, nr. 2A (foyerul Bibliotecii Centrale Universitare), între orele 9.30-16.30.Târgul de carieră ”STUDENT JOBS” are ca obiective facilitarea accesului studenţilor, masteranzilor şi viitorilor absolvenţi de la toate specializările facultăţilor Universităţii pe piaţa muncii şi crearea de parteneriate viabile între mediul de afaceri şi cel academic.

La această ediţie, firma ADECCO va susţine un workshop  pe tema CONSTRUIEŞTE-TI UN BRAND PERSONAL DE SUCCES, între orele 12-14 sala MO3/parter.  Pentru înscrieri la workshop: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Partener principal la această ediţie este BearingPoint.

Firme partenere la acestă ediţie sunt: Keep Calling, Adecco, Kuka Systems, Stefanini, Sykes, Visma Software, NTN-SNR Rulmenti, EBS Romania, Manpower, CGS, KFC, Conectys, Star Assembly, Continental Automotive System, etc.

 Afiș (.jpg)

Vă așteptăm cu drag!

Sunteți aici: Home Despre Știri & Evenimente Articole filtrate după dată: Mai 2016
joomla visitor