Stiinte Economice

FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE

Săptămâna verde 2016

26 Mai 2016 In Evenimente
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

thumb sapt verde

cover fb sapt verde

Facultățile de Științe Economice și de Științe Socio-Umane ale Universității "Lucian Blaga" din Sibiu organizează, în perioada 30 mai - 5 iunie 2016, "Săptămâna verde". Cu această ocazie vor avea loc o serie de discuții, workshop-uri și proiecții de film, urmărind conștientizarea problemelor de mediu, cauzate de gestionarea neadecvată a deșeurilor, precum și adoptarea unui comportament responsabil.

Deoarece în Europa se generează cantități foarte mari de deșeuri, o serie de instrumente și strategii ale Uniunii Europene acordă prioritate prevenirii generării deșeurilor. Astfel, până în 2020, fiecare țară a Uniunii Europene trebuie să recicleze jumătate din deșeurile sale municipale (conform eea.europa.eu).

Deșeurile, însă, nu reprezintă doar o problemă de mediu, ci și o pierdere economică. Multe dintre deșeurile aruncate pot fi reciclate, ceea ce ar aduce beneficii mediului (prin evitarea depozitării acestora), ar încuraja inovarea și ar putea crea noi locuri de muncă.

În context, tema anului 2016 este managementul deșeurilor, activitățile fiind desfășurate sub motto-ul "Refolosește, reciclează… Trăiește în armonie cu natura".

Programul complet al evenimentelor din "Săptămâna verde" este disponibil în documentul de mai jos:

Program Săptămâna verde (.pdf)

Sunteți aici: Home Despre Știri & Evenimente Evenimente Săptămâna verde 2016
joomla visitor