Stiinte Economice

FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE

Stiinte Economice - Articole filtrate după dată: Joi, 26 Mai 2016
26 Mai 2016 In Evenimente

thumb sapt verde

cover fb sapt verde

Facultățile de Științe Economice și de Științe Socio-Umane ale Universității "Lucian Blaga" din Sibiu organizează, în perioada 30 mai - 5 iunie 2016, "Săptămâna verde". Cu această ocazie vor avea loc o serie de discuții, workshop-uri și proiecții de film, urmărind conștientizarea problemelor de mediu, cauzate de gestionarea neadecvată a deșeurilor, precum și adoptarea unui comportament responsabil.

Deoarece în Europa se generează cantități foarte mari de deșeuri, o serie de instrumente și strategii ale Uniunii Europene acordă prioritate prevenirii generării deșeurilor. Astfel, până în 2020, fiecare țară a Uniunii Europene trebuie să recicleze jumătate din deșeurile sale municipale (conform eea.europa.eu).

Deșeurile, însă, nu reprezintă doar o problemă de mediu, ci și o pierdere economică. Multe dintre deșeurile aruncate pot fi reciclate, ceea ce ar aduce beneficii mediului (prin evitarea depozitării acestora), ar încuraja inovarea și ar putea crea noi locuri de muncă.

În context, tema anului 2016 este managementul deșeurilor, activitățile fiind desfășurate sub motto-ul "Refolosește, reciclează… Trăiește în armonie cu natura".

Programul complet al evenimentelor din "Săptămâna verde" este disponibil în documentul de mai jos:

Program Săptămâna verde (.pdf)

26 Mai 2016 In Știri

stire ncConcurs cu premiiSibiul Cercetătorilor. Ştiinţă. TehnologieCultură

Cadrul didactic coordonator, împreună cu maxim 3 studenți vor forma echipa de proiect;
Echipa de proiect trebuie să realizeze un proiect inovativ, științific sau tehnic, cu caracter experimental-demonstrativ;
Pe baza proiectului trebuie realizat un film de prezentare a experimentului/demonstrației cu o durată de maxim 5 minute, în care participanții să răspundă și la întrebarea: ”Cum poate influența acest proiect dezvoltarea orașului Sibiu și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor orașului?”;
Descrierea Proiectului (în format word sau power-point) se depune la Decanatul Facultății de Științe Economice până la data de 24 iunie 2016.  
 
Atașat găsiți Regulamentul de concurs și Flyer-ul de prezentare. 
 
 
Pentru informații suplimentare: 
 
conf. dr. Ramona Orăștean
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
Afiș (.jpg)
Sunteți aici: Home Despre Știri & Evenimente Articole filtrate după dată: Joi, 26 Mai 2016
joomla visitor