Stiinte Economice

FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE

Stiinte Economice - Articole filtrate după dată: Sâmbătă, 21 Martie 2020
21 Martie 2020 In Știri

stire chartAmbasada României în Regatul Belgiei a informat cu privire la demersurile întreprinse în vederea intensificării colaborării academice şi de cercetare dintre Universitatea Gent din Belgia și instituții de învățământ din România.
Universitatea Gent este un centru universitar important din Belgia, care se regăseşte între primele 20 de universităţi din Europa, acoperind următoarele domenii de excelenţă: medicină veterinară, medicină şi biologie, biotehnologie (domeniu în care instituţia este considerată pionier), precum şi electronică şi studii ale fotonilor.


Reiterând cele două proiecte educaţionale din anul universitar 2019-2020 pe care Universitatea Gent le desfăşoară cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara - în domeniul ingineriei biologice şi cu Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) - în domeniul ştiinţelor politice şi sociale, reprezentanţii instituţiei belgiene şi-au manifestat interesul de a extinde aria de cooperare cu universităţile din România, prin participarea în comun la proiecte bilaterale, în cadru european, dar mai ales în cadrul unor platforme de cooperare tematice şi parteneriate strategice.

Pe lângă domeniile de excelenţă ale universităţii, mai pot fi explorate şi domeniile incluse în cadrul programelor Centrelor de Dezvoltare a Antreprenorialului din Parcul Tehnologic al universităţii, existând şi posibilitatea instalării unor centre de cercetare din România în cadrul acestui Parc Tehnologic.
În contextul celor menţionate mai sus, Ambasada României în Regatul Belgiei propune o serie de acţiuni:
• organizarea unor misiuni de prezentare a instituţiilor de învăţământ din România;
• stabilirea unor legături între conducerea Centrului pentru Studierea Cancerului cu centre similare din România

Vă adresăm pe această cale rugămintea de a disemina aceste informaţii către persoanele interesate din instituţia pe care o reprezentaţi, precum şi de a informa
Direcția Generală învățământ Universitar dacă există interes în dezvoltarea de parteneriate academice şi de cercetare cu Universitatea Gent din Belgia şi cu celelalte instituţii amintite mai sus, la următoarele adrese de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. şi Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Sunteți aici: Home Despre Știri & Evenimente Articole filtrate după dată: Sâmbătă, 21 Martie 2020
joomla visitor