Stiinte Economice

FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE

Zâmbete, profesie și bani la Facultatea de Științe Economice

14 Decembrie 2017 In Știri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zâmbete, profesie și bani la Facultatea de Științe Economice

11 decembrie 2017

 

În timpul unui curs, din hol se aud voci și forfotă de copilași. După câteva momente de nedumerire din partea studenților, ușa secundară a sălii de curs se deschide... şi cu pași timizi, intră în sală un grup de copilași zâmbitori, uşor tem[tori dar plini de curiozitate. Sunt 25 de minunați prichindei cu vârste între 4-5 ani, de la Grădinița Learn & Play din Sibiu, care participă la o întâlnire cu mediul universitar al Facultății de Științe Economice.

La inițiativa grădiniței s-a demarat proiectul educațional "Vreau să știu, vreau să cunosc!" în parteneriat cu Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, Banca Transilvania și C.M.I. Medicina de Familie, pentru a face cunoscută copilașilor lumea reală a diverselor profesii și meserii, precum și pentru a stimula curiozitatea lor pentru investigarea acestora. Astfel în ziua de 11 decembrie 2017, cei mici au pășit în "lumea" academică universitară economică pentru descoperirea profesiei de cadru didactic universitar.

La sosirea în Facultatea de Științe Economice, grupul de preșcolari a fost întâmpinat de reprezentanți ai conducerii facultății, pentru a le ura un gând de bun venit. Itinerariul prin facultate a început cu o vizită la decanatul facultăţii unde preşcolarii au aflat ce se întâmplă într-o zi obişnuită aici, ce înseamnă să fii student şi ce înseamnă sa fii cadru didactic. A urmat participarea la o activitate didactică într-o sală de curs, unde au făcut cunoștință cu studenții specializării „Contabilitate şi Informatică de gestiune” și "Marketing", cu cadrul didactic titular, lect. univ. dr. Renate Bratu, dar și cu câteva momente de prelegere dintr-un curs de Finanțe. 

Întâlnirea a continuat cu vizitarea unei expoziții de bani "Monede și bancnote" din diverse colțuri ale lumii, explicându-li-se copiilor ce sunt banii, și faptul că au forme diferite în funcție de utilitate, loc și timp.

A urmat apoi desfășurarea unui workshop, sub coordonarea unui cadru didactic, în care copiii au confecționat o "pușculiță" utilizând diverse materiale puse la dispoziție de către organizatori, pentru a evidenția importanța acțiunii de economisire. Totodată, sub forma unei surprize, cei mici au descoperit o "comoară" cu bani de aur (de ciocolată) pe care au împărțit-o "frățește", acumulând astfel câțiva "bănuți" în propria pușculită.

În spiritul sărbătorilor de a dărui, copiii s-au implicat şi într-o activitate caritabilă, organizată de Clubul Studenților Economiști, prin donația a câte unei jucării pentru copii mai puțin favorizați.

La final şi Facultatea de Ştiinţe Economice a primit un cadou din partea preşcolarilor, un frumos concert de colinde dar şi promisiunea unei vizite viitoare.

Evenimentul a fost benefic și din perspectiva deschiderii mediului academic către comunitate, indiferent de vârstă, pentru a crea o relație de colaborare și susținere, pe termen lung, și mai ales pentru a manifesta responsabilitatea facultății în contribuția sa la creșterea nivelului de educație și implicare a celor din jur.

„Prin activități de cunoaștere și înțelegere a banilor în rândul copiilor, am contribuit cu o mică parte la creșterea nivelului de educație financiară a acestora, factor important dovedit în dezvoltarea economică a unei societăți, ne-am încărcat cu inocență și multă energie, cu bucurie și dezinvoltură, și totodată cu respectul și curiozitatea copilașilor vizitatori”  a încheiat d-na lect. univ. dr. Renate Bratu.

Galerie foto: https://www.dropbox.com/sh/ly231pf7vwwsmqd/AAAQ3N2FlBZaxeElnNzxc3Wfa?dl=0

Sunteți aici: Home Despre Știri & Evenimente Știri Zâmbete, profesie și bani la Facultatea de Științe Economice
joomla visitor