Stiinte Economice

FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE

Stiinte Economice - Articole filtrate după dată: Aprilie 2022
19 Aprilie 2022 In Știri

Internship Graphics 2022 Poster nonengineering

Știați că peste 60% din cei 4000 de angajați ai Continental Sibiu sunt studenți sau absolvenți ai Universității Lucian Blaga din Sibiu?

Fă și tu primii pași în carieră alături de noi. Poți începe chiar din 4 iulie, în cadrul Continental Non-Engineering Internship!

Află mai multe detalii și înregistrează-te la evenimentul de selectie din 4 martie, accesând link-ul de mai jos:

https://www.continental-jobs.com/index.php?ac=jobad&id=1812162&jobId=222327BR

Alătură-te echipei noastre și poți deveni și tu unul dintre #peopleofcontinentalsibiu

11 Aprilie 2022 In Știri

Institutul de Studii Financiare în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu vă invită în data de 15 aprilie 2022, ora 09:30 la Seminarul de Perfecționare Vocațională SmartFIN@ISF. Seminarul cuprinde prezentări interactive pe subiectul carierei și prezentări de studii de caz, aspecte tehnice și practice din domeniul asigurărilor, pieței de capital, pensii.
Invitați speciali la sesiunea din 15 aprilie sunt reprezentanti ai Institutului de Studii Financiare, Autorității de Supraveghere Financiară, Groupama Asigurări și UNSAR.

Persoana de contact: Diana Mihaiu (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)
Link inscriere:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1QNVmAcsGWxQ-VRw31VzezJBSWqkOamBncnzKmkWUO-k/edit#gid=0

Invitați speciali la sesiunea din 15 aprilie:

Prof. univ. dr. Marian SIMINICĂ, Director executiv al ISF și profesor universitar doctor la Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, susține cursuri la disciplinele Analiză economico-financiară și Diagnosticul financiar al firmei și este conducător de doctorat în domeniul Contabilitate. Are o experiență bogată în managementul universitar, ocupând funcția de Prodecan al Facultății (2008 – 2012), responsabil cu cercetarea științifică și asigurarea calității învățământului, precum și pe cea de Decan, în perioada 2012 – 2016. A fost Vicepreședinte al Consiliului Director al Asociației Facultăților de Economie din România (2012-2016). Este membru al mai multor asociații profesionale din domeniul economic, respectiv: expert evaluator ANEVAR, fiind Secretar General al asociației în perioada 2016-2017; expert contabil, membru CECCAR; consultant fiscal, membru CCFR. Din anul 2014 este Vicepreședinte al Societății Române de Analiză Economico - Financiară (SRAEF). Din anul 2017 este membru al Comisiei CNATDCU ”Științe Economice și Administrarea Afacerilor”, iar din anul 2018 membru al Comisiei de experți permanenți ARACIS, contribuind la evaluarea externă a numeroase programe de studii de licență și masterat din domeniul economic. Are o vastă experiență în activitatea de cercetare științifică concretizată în publicarea a 7 cărți și manuale universitare, peste 60 articole în reviste de specialitate, dintre care 12 articole în reviste indexate Web of Science cu AIS nenul, participarea la conferințe naționale și internaționale, participarea la contracte de cercetare științifică ca director de grant sau membru în echipa de cercetare. Este recenzor pentru mai multe reviste indexate Web of Science și membru în comitetul de redacţie pentru mai multe reviste indexate în Baze de Date Internaționale. Direcțiile principale de cercetare sunt: performanțele financiare și riscurile întreprinderilor; analize economico-financiare sectoriale; modele de cercetare a comportamentului întreprinderilor.

Conf.univ.dr. Laura Elly NAGHI, Doctor în domeniul Finanţe - Asigurări cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul formării profesionale a adulţilor. A finalizat studii post-doctorale în cadrul ASE Bucureşti în domeniul asigurărilor. Are mai multe cărţi publicate în domeniul financiar, articole BDI şi participări la conferinţe internaţionale în mod frecvent. Trainer autorizat ANC, cu certificări internaţionale, a participat la  elaborarea de manuale de formare profesională specifice pieţelor financiare nebancare. Susţine prezentări în cadrul evenimentelor organizate în piaţa financiară, inclusiv proiecte de educaţie financiară în rândul elevilor (gimnaziu, liceu) si profesori preuniversitari.

Ovidiu PETRU este licențiat în științe economice cu experiență în domeniul pieței de capital de peste 14 ani ocupând succesiv poziții precum cea de broker, director de marketing şi director general al Bursei din Sibiu (Sibex-Sibiu Stock Exchange SA). A participat la formarea profesionala a specialiștilor în domeniul pieței de capital românești în calitate de lector autorizat al Sibex (Organism de Formare Profesională).  În prezent lucrează în cadrul ASF ocupând funcția de expert în management la Cabinetul Președintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Mihaela BADEA are o experiență vastă în training, management, asigurări și presă. S-a format în companii de top și spune că motivația îi vine din interacțiunile sociale și din rezultate de calitate. Încurajează învățarea prin experiență, într-un cadru deschis și activ și spune că cel mai bine învață atunci cand îi învață pe alții. Mihaela e  Manager Training și Dezvoltare Organizațională la Groupama Asigurări, companie în care a avut mai multe roluri în zonele de training, consultanță, recrutare și coordonare.

Alina BARBULESCU, specialist Asigurări Generale (non-auto), face parte din echipa UNSAR de 2 ani de zile, având 14 ani de experiență în domeniul asigurărilor. Este specializată în asigurările de bunuri și proprietăți. Asigurările au intrat în viața ei din primul an de facultate, când a intrat în industria asigurărilor. Au urmat ani frumoși în care a învățat bazele acestei industrii și care au format-o și dezvoltat-o atât ca profesionist, cât și ca om.

Claudiu SOFRON, specialist Asigurari AUTO, absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, s-a alaturat echipei UNSAR la inceputul acestui an dupa o experienta de peste 6 ani in domeniul asigurarilor in cadrul caompaniei ALLIANZ-TIRIAC Asigurari.

07 Aprilie 2022 In Știri

În atenția studenților de anul 3,

pentru a intra în posesia certificatului de competență lingvistică emis de către Facultatea de Litere și Arte pentru înscrierea la examenul de licență, vă rugăm să achitați taxa de 20 de lei până la data de 05.05.2022. Plata se poate face din contul dvs. de ums.

Pentru orice neclarități vă rugăm să sunați la 0269 210 375.

Sunteți aici: Home Despre Știri & Evenimente Articole filtrate după dată: Aprilie 2022
joomla visitor