Stiinte Economice

FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE

Carolina Țîmbalari

Carolina Timbalari

Absolventă a ciclului de licență în domeniul Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor și actuală masterandă în cadrul Facultătii de Științe Economice a Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, pot afirma cu certitudine că dacă ar fi să iau din nou o decizie în ceea ce privește viitorul meu profesional, aș alege același drum.

Oportunitate, cunoaștere, dorință, și descoperire astfel defineam locul unde avea să îmi petrec următorii 3 ani. Luasem decizia peste noapte să plec departe de familie, prieteni și toți cei dragi, însă dornică să mă pregătesc pentru o carieră de succes. Eram conștientă că nu îmi va fi ușor, și totuși eram pe principiul că succesul nu vine de la sine, ci trebuie să te duci tu în căutarea sa.

Rețeta succesului constă în îmbinarea armonioasă dintre teorie și practică.

 

În prima etapă, a ciclului de licență, anii de facultate au reprezentat un nou început și totodată noua mea casă. Fiind studentă, am îmbinat utilul cu plăcutul, și anume prin participarea la diferite activități atât în cadrul universității cât și înafară acesteia, în special activitățile de voluntariat care au fost și rămân o experiență inedită și care făcea mult mai frumoasă viața mea de student. În facultate, orice ai studia, cred că ar trebui să faci voluntariat, să încerci diverse "meserii" și să descoperi ce-ți place să faci, muncind. E locul în care trebuie să studiezi și să cercetezi, să-ți faci prieteni și să progresezi. Sibiul însăși ca oraș îți oferă o varietate de oportunități, doar să ai voință să te implici. Parteneriatele dintre centrul universitar și mediul de afaceri îți creează drumul sigur spre carieră la care visezi.

În ceea ce privește dezvoltarea mea profesională am susținut mereu un lucru pe care facultatea mi l-a confirmat întru totul, și anume, în formarea fiecăruia contează în mod deosebit primii oameni care te influențează în alegerile tale, primii mentori de la care aduni idei despre meseria ta, primii lideri care te inspiră. Eu am avut norocul de a le găsi pe toate în timpul facultății, lucru pentru care voi fi mereu recunoscătoare. Indiferent cât de mult lupți să asimilezi tot ceea ce este mai bun și mai de valoare în jurul tău, contează mult să ai oameni alături care să te sprijine, să te incurajeze și să creadă în tine.

Rețeta succesului constă în îmbinarea armonioasă dintre teorie și practică. Aceste două componente se susțin și se condiționează reciproc, iar reușita este asigurată de gradul de seriozitate cu care fiecare pornește la drum. În încercarea de a urma această cale și privind în urmă la realizările mele, pot spune că anii de facultate au fost cei mai generoși, cei mai productivi și mi-au oferit posibilitatea să mă afirm. Prin participarea la proiectele demarate în cadrul facultății, iar unul de succes fiind DocExpert, organizat de Clubul Studenților Economiști, am realizat că pilonul în formarea profesionalismul unui student este instituția care îl pregătește în viață. Totodată, în cel de-al 3-lea an de facultate am decis să reprezint studenții în Consiliul Facultății, urmând apoi să mă implic și mai mult în viața academică, în special în CSE.

Astfel, în 2014 am absolvit ciclul de licență, iar în viitorul meu nu exista nici o îndoială că îmi voi continua studiile în cadrul aceleiași facultăți, urmând programul de master Strategii și Politici de Management și Marketing ale firmei. În viziunea mea, mai aveam multe de făcut, și primul pas a fost să devin membru al Asociației Alumni, ulterior în Senatul Universității, iar apoi toate visele mele s-au realizat prin prisma Mobilității Erasmus+, care mi-am desfășurat-o la Baltic International Academy în Riga, Letonia. Gândindu-mă la perioada de neuitat, ce am trăit-o în străinătate, am decis să mă implic în organizația ESN (Erasmus Student Network) cu convingerea să păstrez vie acea experiență. "Școala de Vară. Alege-ți Cariera SMART" a fost un nou proiect la nivel de universitate, unde am participat ca voluntar, și m-am convins cu desăvârșire că fiecare facultate din cadrul ULBS este de fapt o Școală Altfel, fiecare având specificul și diversitate ei.

Cu siguranță Facultatea de Științe Economice este mediul academic unde mi-am desăvârșit personalitatea și m-a ajutat în definirea și perfecționarea mea, nu doar personală, ci și profesională.

Recomand cu încredere Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Facultatea de Științe Economice, ca una dintre cele mai bune universități. Mi-a dat șansa să cresc, să iau în considerare mai multe posibilități de reușită, să descopăr alte oportunități și mai important decât atât, să aspir la mai mult.

Sunteți aici: Home Despre Testimoniale Carolina Țîmbalari
joomla visitor