Stiinte Economice

FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE

Iulius Dorian Savin

Iulius Dorian Savin

Fost boboc și actualmente student în anul II în cadrul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, pot afirma că primul an de studenție a însemnat un drum pavat cu oportunități și, deopotrivă, o ușă larg deschisă pentru visurile mele. Buna pregătire a domnilor profesori și disciplinele cu caracter motivator au reușit, printre altele, să creeze un mediu educațional favorabil studenților.

Un rol definitoriu în formarea mea ca viitor economist îl are cu siguranță CSE-ul sau, mai bine zis, Clubul Studenților Economiști, unde activez ca președinte al departamentului cultural-științific. Notele de la facultate au și ele importanța lor, însă cred că ceea ce ne definește pe noi ca persoane sunt activitățile extracurriculare. CSE-ul nu doar că rezolvă problemele studențești și ne pune la curent cu modificările de natură economică, ba mai mult, aici întâlnim oameni renumiți din domeniul economic și, prin propriile forțe, reușim să inițiem proiecte ca: DocExpert, B.S.M. (Be a Smart Manager), Bursa CSE, iar pe partea de umanitate, reușim să aducem zâmbetul pe fața celor defavorizați la evenimente precum: Un suflet de Crăciun, Un Paște Fericit.

Cine spune că liceul a fost cea mai frumoasă perioadă a vieții, cu siguranță nu a trăit viața de student așa cum ar fi trebuit.

Este minunat să observ că, luând șansele pe care ULBS mi le oferă, reușesc să aduc plus-valoare atât cunoștințelor mele teoretice și practice, cât și evoluției mele educaționale, respectiv CV-ului. Două proiecte internaționale de mare importanță la care am participat și care m-au determinat să nu-mi limitez niciodată visurile au fost "21st International Economic Conference "“ IECS 2014" și "The Knowledge-based Green Economy: challenges, constraints and opportunities". Aici am avut ocazia să întâlnesc profesori și studenți excepționali, am fondat prietenii fără urme de interese individuale, am realizat schimbul cultural și cel mai important, am împărtășit idei. George Bernard Shaw spunea: "Dacă tu ai un măr și eu am un măr și facem schimb de mere, atunci tu și eu vom avea în continuare un măr. Dar dacă tu ai o idee și eu am o idee și le schimbăm, atunci fiecare dintre noi va avea două idei!".

Tot în primul an universitar, fiind îndrumat de domnii profesori și de colegii din anii superiori, am aplicat pentru o bursă ERAMSUS+ prin intermediul căreia voi avea oportunitatea de a urma anul universitar 2014-2015 la University College Ghent, "Faculty of Business & Information Management", Belgia. Consider că această șansă îmi va consolida propriile cunoștințe și îmi va deschide noi orizonturi, tocmai de aceea ar trebui luată în considerare de fiecare student.

Dacă ar fi să rezum într-o singură frază experiența deprinsă în primul an de facultate, aceasta ar suna cam așa: "La facultate am învățat să muncesc și să cer". Se zice că universul oferă doar celor care cer, iar celor care nu cer, le oferă doar ceea ce rămâne.

Sunteți aici: Home Despre Testimoniale Iulius Dorian Savin
joomla visitor