Raluca Boboc
Ca studentă a Facultății de Științe Economice , Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, specializarea Finanțe-Bănci, consider că pregătirea mea în această facultate mi-a lărgit spectrul gândirii , mi-a rafinat obiceiurile și mi-a format anumite raționamente ce-mi vor contura viitorul în viața personală și profesională .
Participarea la proiecte în cadrul ULBS mi-a aprins dorința de a interacționa cu alți studenți , cu cadre didactice , cu persoane care profesează în domeniul economic, dorinta de a relua contacte vechi , de a cunoaște persoane noi, de a forma legături și de a asimila și împărtăsi obiceiuri și idei . Printre proiectele în care m-am regăsit în echipa de organizare și care într-o anumită măsura au ajutat la formarea mea se număra în primul rând școlile de vară Young Leaders Club , The Knowledge-based Green Economy -KBGE și Next HR - ANOSR . Bineînteles , prin organizarea acestora, mi s-a oferit oportunitatea de a cunoaște gestionarea unui proiect, a unui buget de resurse și timp , de a comunica cu persoane la diferite niveluri , aflându-mă în diferite ipostaze și de a rezolva diverse situații globale sau critice .
Fiind studentă in cadrul Facultății de Științe Economice am avut ocazia să-mi lărgesc orizonturile aplicând la o mobilitate Erasmus.
Din nevoia de a-mi îmbogăți perpetuu pachetul de cunoștințe și raționamente am participat anul acesta la Conferința Internatională de Economie , experiență care mi-a demonstrat ce înseamnă implicarea activă și determinată în realizarea unei lucrări . Mi-am dezvoltat încrederea în mine și abilitățile de a cerceta , de a susține o ipoteză proprie în fața unui grup , de a fi pregătită în legătură cu subiectul discutat și de a interacționa cu oameni din diferite domenii .
O mare parte din activitătile extracurriculare, în această perioadă au însemnat pentru mine momente legate de Clubul Studenților Economiști (CSE) și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din românia (ANOSR) . Prin CSE am descoperit astfel o a doua familie , un grup de studenți și absolvenți ai facultății , o diversitate de oameni speciali prin firea lor ce se unesc într-o singură concentrare de voința și putere , într-un sistem de organizare bine uns , într-o bază solidă de realizare a unui proiect sau de concretizare a unui obiectiv . Implicându-mă în ambele organizații mi-am dezvoltat latura socială , am învătat să interacționez cu studenți din alte medii , să cunosc alte stiluri de viață , să experimentez trăiri originale , orașe frumoase și conexiuni noi.
Un lucru care m-a impresionat în trecerea de la liceu la facultate a fost modul de predare al profesorilor, mult mai practic și mai succint. Bineînteles că acest mod de predare a fost conturat și de atitudinea academică , protocolară , dar empatică a cadrelor universitare , prin care ridică așteptările și dorința de dezvoltare personală la un alt nivel. De asemenea dotarea tehnică excelentă de care se bucură facultatea noastră este un factor esențial ce creează un mediu benefic pentru formarea și dezvoltarea unor viitori economiști .
Sunt sigură că pregătirea mea viitoare se va realiza tot în cadrul ULBS , iar astfel , profesionalismul și multitudinea de oportunităti și beneficii ce se profilează în prezent în cadrul Universitătii mă vor urma și vor fi vizibil sporite.