3 motive principale pentru care să studiezi Marketing

Studiază în Sibiu Marketing la Științe Economice ULBS

Probabil că te gândești deja că vrei să te înscrii la facultate, însă nu știi încă ce anume vrei să studiezi. Atunci, ar putea să te intereseze să alegi specializarea Marketing.

Te consideri o persoană creativă și energică? Vrei să lucrezi într-un domeniu dinamic și interesant? Ți-ar plăcea să înveți cum să atragi clienți pentru un business? Îți place tehnologia și varietatea de oportunități oferite de mediul digital?

Marketingul este esențial pentru succesul oricărei afaceri și îți poate deschide numeroase oportunități de carieră. Descoperă 3 motive principale pentru care să studiezi Marketing.

1. Marketingul este un domeniu care se pliază perfect vieții cotidiene

Te ajută să iei decizii mult mai raționale când vine vorba de achiziții personale. Poți determina și identifica propriul comportament de consum cu privire la achiționarea produselor sau serviciilor. Astfel, poți lua cele mai bune decizii când investești într-un bun/serviciu.

2. Tehnicile de promovare un mit sau o realitate?

Cu metoda de promovare a vânzărilor avem contact în mod direct de fiecare dată când facem cumpărături și suntem acaparați de reducerile imediate de preț, de oferte speciale sau diverse bonuri de reducere. Având tendința de a achizițina respectivul produs sau serviciu fără să fim atenți la detalii.

În acest caz o persoană care gestionează bine cunoștințele de marketing realizează diferența între reducerile reale cu o sesizabilă diferență de preț după aplicarea acestora sau acele reduceri fictive, care nu există de fapt.

3. Contribuie la valorificarea și dezvoltarea unei afaceri personale. De ce să mai cauți specialiști în marketing când poți fi chiar tu unul?

Cheia succesului pentru un business de viitor constă în domeniul marketingului. Poți dobândi abilități și competențe specifice acestui domeniu pe care să le aplici în propria afacere.

Cu siguranță, alegerea de a studia în acest domeniu al marketingului poate fi de un real folos, fie că preferi să-ți împărtășești cunoștințele în cadrul unei companii sau alegi să investești în propriul business, această specializare îți oferă un viitor cu șanse mari de reușită.

Nadia BASARABĂ

Studentă la programul de studii Marketing din cadrul Facultății de Științe Economice ULBS

Vezi toate articolele

Științe Economice ULBS

Facultatea de Științe Economice - Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

admitere.economice@ulbsibiu.ro
+4 0269 210 375