Programul ERASMUS

 

 

 

Criterii generale de selectie (criterii minimale la care facultatea poate adăuga criterii proprii):

Studentul trebuie:

Dosarul de candidatură pentru mobilitățle de studiu trebuie să conțna urmatoarele documente :

Erasmus+ este programul Uniunii Europene  pentru educațe, formare, tineret și sport și va fi implementat în perioada 2014-2020. Programul are ca scop stimularea dezvoltării competențelor și a capacități de inserțe profesională și sprijinirea modernizării sistemelor de învățământ, de formare profesională și pentru tineret. Erasmus+ va beneficia de un buget total de 14,7 miliarde de Euro. Peste 4 milioane de persoane vor beneficia de sprijin pentru a studia, pentru a urma cursuri de formare profesională, pentru a munci sau pentru a desfășura activităț de voluntariat în străinătate, printre acestea numărându-se 2 milioane de studenț din învățământul superior, 650 000 de ucenici și de elevi din învățământul profesional, precum și peste 500 000 de tineri implicaț în programe de schimburi de tineri sau de voluntariat în străinătate. 

Documente necesare înscrierii pentru RUNDA 2:

Sursele de finanțare pentru mobilităț: programul comunitar LLP/Erasmus

 Granturile ERASMUS nu acoperă integral cheltuielile legate de deplasare ( Granturile ERASMUS trebuie completate și din alte surse de finanțare).

Modul de echivalare a creditelor și a notelor obțnute, la întoarcerea din mobilitate se face Conform Ordinul Ministrului Educatiei, Cercetării, Tineretului și Sportului nr. 3223 din 8 februarie 2012 pentru aprobarea Metodologiei de recunoaștere a perioadelor de studii efectuate în străinătate;

In conformitate cu regulile programului, pentru studenții care efectuează o mobilitate de studiu, granturile lunare sunt fixate în funcție de țara de destinație astfel:

    Nivelul national fixat al grantului (€/luna)/STUDIU  Nivelul national fixat al grantului (€/luna)/PLASAMENT
Grupul 1 de țări Austria, Danemarca, Finlanda, Franța, Irlanda, Italia, Lichtenstein, Norvegia, Suedia, Marea Britanie.    500 euro  700 euro
Grupul 2 de țări  Belgia, Croatia , Republica Cehă, Cipru, Germania, Grecia, Islanda, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Slovenia, Spania, Turcia.  500 euro  700 euro
Grupul 3 de țări Bulgaria, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, România, Slovacia, Macedonia  450 euro  650 euro

Pentru studenții cu oportunități reduse (cei care beneficiază de bursă socială), în cazul ca au fost selectați pentru o mobilitate de studiu Erasmus, la granturile de mai sus se adaugă 200 Euro/lună.

Pentru studenții care efectuează o mobilitate de plasament, la granturile corespunzătoare pentru mobilitatea de studiu se adaugă 200 Euro/lună. In acest caz, nu se mai aplica o alta suplimentare in cazul celor cu oportunități reduse.

Studenții pot beneficia de 2 mobilități (una de studiu și una de practică) pe ciclu de studiu (licență, master și doctorat) a căror durată cumulată să nu depășească 12 luni per ciclu de studiu. Excepție: studenții de la Facultatea de Medicină pot beneficia de 4 mobilități (două de studiu și două de practică) per ciclu de licență.

joomla visitor