Stiinte Economice

Articole

Selecție studenți ERASMUS+

Granturi Erasmus+ pentru studenți aferente anului academic 2021-2022

Rezultate selecție studenți Erasmus+ 2021-2022 (.pdf)

Vă anunțăm organizarea concursului de selecție pentru acordarea de granturi de Mobilități Erasmus+ pentru studenți (licență, master și doctorat). Selecția curentă vizează mobilitățile de studiu pentru anul universitar 2021-2022. Mobilitatea va începe între lunile septembrie 2021 și august 2022, perioada variind în funcție de structura anului universitar al fiecărei universități partenere.

Programul ERASMUS+, finanțat de către Comunitatea Europeană, oferă studenților Facultății de Științe Economice a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu oportunitatea de a urma un program de studiu la o universitate parteneră dintr-o țară membră a UE, în baza unor acorduri de cooperare bilaterale încheiate între facultățile/departamentele ULBS și universități partenere.

Calendarul procesului de selecție este următorul:

  • 12-16 aprilie 2021 – depunerea dosarelor de candidatură online la adresa de email 📩  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • 23 aprilie 2021, ora 12.00 – susținerea interviului de selecție online prin intermediul platformei Google Meet (studenții înscriși vor primi link-ul de conectare prin email)
  • 24 aprilie 2021 – afișarea rezultatelor procesului de selecție
  • 26 aprilie 2021, ora 12.00 – depunerea contestațiilor la decanatul facultății
  • 27 aprilie 2021 – afișarea rezultatelor după soluționarea contestațiilor

Dosarele de candidatură pentru selecție trebuie să cuprindă:

  • Formular de candidatură (descarcă aici)
  • CV Europass (în limba engleză / germană / franceză / spaniolă)
  • Scrisoare de intenție/motivație (în limba engleză / germană / franceză / spaniolă)
  • Extras foaie matricolă cu toate rezultatele academice anterioare candidaturii
  • Atestat de limbă străină care să certifice cunoașterea limbii în care studentul va urma cursurile la universitatea gazdă (certificate internaționale / examen lingvistic la BAC)

Observație. În cazul în care candidatul nu deține niciun certificat lingvistic, Centrul de Limbi Străine al Facultății de Litere și Arte va organiza evaluarea lingvistică pentru limbile engleză, franceză și germană pentru viitorii studenți Erasmus+ în vederea obținerii certificatului care atestă nivelul de cunoaștere a limbii respective. Înscrierile pentru testarea lingvistică se realizează de către studenți până în data de 05 aprilie 2021, trimițând un e-mail la Centrul de Limbi Străine al Facultății de Litere și Arte, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Testul va fi organizat în perioada 07 - 09 aprilie 2021, la Facultatea de Litere și Arte.

Testarea se adresează potențialilor candidați care nu dispun de un certificat lingvistic pe care să-l includă la dosarul de candidatură pentru mobilitățile Eramus+.

Grupul

Țara de destinație

Nivelul național fixat al grantului (euro/luna) / STUDIU

Grupul 1 de țări

Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Grecia, Germania, Finlanda, Franța, Irlanda, Italia, Islanda, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia

520 euro

Grupul 2 de țări

Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Republica Macedonia de Nord, Polonia, Slovacia, Serbia, Slovenia, Ungaria, Turcia

470 euro

 Notă:

  • Pentru studenții cu oportunități reduse (cei care se încadrează în criteriile pentru obținerea unei burse sociale), în cazul ca au fost selectați pentru o mobilitate de studiu Erasmus, la granturile de mai sus se adaugă 200 Euro/Iună.
  • Studenții cu nevoi speciale pot primi fonduri suplimentare pentru efectuarea mobilității, în funcție de nevoi, fonduri care se acordă pe principiul costurilor reale.

Documente utile:

- Formular candidatură studenți 2021-2022 

- Locuri disponibile pentru mobilități de studiu Erasmus+  2021-2022 pentru Facultatea de Științe Economice

- Student Eramus+ în vreme de pandemie

- Eramsus+ Programme Guide

 

Aplicarea pentru acest program va avea în vedere respectarea:

- Carta studentului Erasmus+ 

- Regulamentului privind mobilitățile de studiu, plasament, formare și predare în cadrul programului Erasmus+

- Procedurii operaționale privind organizarea mobilităților de studiu ale studenților outgoing în cadrul programului Erasmus+

În cadrul unui ciclu de studiu (licență, master și doctorat), studenții pot beneficia de mai multe mobilități de studiu și practică, a căror durată cumulată să nu depășească 12 luni per ciclu de studiu.

Sunteți aici: Home
joomla visitor