Stiinte Economice

Articole

Cristina Prund

Cristina Prund

Pentru că în viață este foarte important să faci ceea ce iubești și să alegi drumul care consideri că ți se potrivește cel mai bine,  în anul 2014 am luat decizia de a mă înscrie la Facultatea de Științe Economice, desi toți cei apropiați își dorea altceva pentru mine.

Studentă a facultății de Științe Economice în al doilea an de licență pot afirma fără niciun fel de regret că alegerea acestei facultăți a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat. Trecerea radicală de la liceu la facultate a însemnat extrem de mult atât  pentru dezvoltarea mea personală cât și pentru cea profesională. Mediul academic din care acum făceam parte era  net superior cu ceea ce eram învățată. Dacă până acum când  vedeam că o ușă mi se închide în față renunțam la visele mele, acum sunt în stare să  intru pe geam pentru a ajunge unde îmi doresc.

Totul a fost o provocare pentru mine. Acum, cu siguranță știu ce înseamnă CEREREA de efort pentru OFERTA de rezultate, sau a fi ACTIV la cursuri pentru a nu fi PASIV la examene.

Mi s-au deschis așadar, nu multe, ci o infinitate de uși în ultimii doi ani de când sunt în anii studenției. Am fost învățată de la bun început de profesori să tind cât mai sus, să mă perfecționez și să cresc tot mai mult din toate punctele de vedere prin simplul lor exemplu atât de demn de urmat.

Urmând un profil de științe ale naturii în liceu, specializarea pe care am ales-o nu avea nicio legătură cu ceea ce știam. Totul a fost o provocare pentru mine. Acum, cu siguranță știu ce  înseamnă CEREREA de efort pentru OFERTA de rezultate,  sau a fi ACTIV la cursuri pentru a nu fi PASIV la examene.

Viață de student implică ore întregi de învățat, ore petrecute la cursuri și seminarii, dar de asemenea implică și distracție, lucru în echipă, oportunități. Vorbesc așadar, de Clubul Studenților Economiști la a căror ședințe am participat de la bun început. Momentele împreună : Organizarea de proiecte, cabanele, invitații de la ședințele săptămânale sunt cu siguranță experiențe care și-au pus puternic amprenta pe dezvoltarea mea.

Viață de student mi-a oferit de asemenea excelenta oportunitate de a pleca cu o bursă de studiu în Belgia. Erasmus reprezintă șansa de a-ți lărgi orizonturile, de a cunoaște oameni din toate colțurile lumii, de a vizita locuri și de a descoperi culturi specifice fiecărei țări. Așadar, pe principiul :Mai bine să regret ceva ce am făcut decât ceva ce nu am făcut, mi-am pus toata viața într-un bagaj de 32 kg de care abia trăgeam și în câteva ore totul s-a schimbat radical.

Privind la” EU” din trecut și la cea care sunt acum diferența este izbitoare. Este vizibila în toate acțiunile și ideile mele amprenta pe care facultatea și-a lăsat-o până acum asupra mea. Am reuşit  să fac din fiecare zi o experienţă, o nouă provocare.

Sunteți aici: Home
joomla visitor