Stiinte Economice

Articole

Monica Beca

Monica Beca

Mă numesc Monica Beca, sunt absolventă a ciclului de licență și actuală masterandă în cadrul Facultății de Științe Economice a ULBS. Era globalizării a oferit tinerilor oportunități variate pentu realizarea studiilor universitare iar dintre toate universitățiile locale, naționale și internaționale am ales Universitatea "œLucian Blaga" din Sibiu să fie centrul educațional care să mă formeze.

Perioada celor 3 ani de licență mi-a oferit oportunitatea să imi dezvolt cunoștințele în domeniul economiei în general și a marketingului în particular, reușind astfel să fiu pregătită atât din punct de vedere profesional cât și personal pentru piața muncii. De asemenea, Clubul Studenților Economiști (CSE) a reprezentat o parte importantă a vieții de student, aici având ocazia să intru în contact cu oameni din diverse domenii de afaceri, să colaborez cu colegi studenți și cadre didactice ale FSE în dezvoltarea de proiecte, putând astfel să mă perfecționez. 

Fiind studentă in cadrul Facultății de Științe Economice am avut ocazia să-mi lărgesc orizonturile aplicând la o mobilitate Erasmus.

Sibiu este un oraș plin de viață, care prin evenimentele organizate și prin parteneriatele internaționale a reușit să își creeze renume în Europa și chiar și în afara granițelor ei. Fiind studentă în cadrul Facultății de Științe Economice am avut ocazia să imi lărgesc orizonturile aplicând la o mobilitate Erasmus. Astfel, alegând din cele peste 40 de universități internaționale partenere ale FSE, în anul 2011 mi-am adunat viața într-un bagaj și am petrecut 6 luni la Saxion University of Applied Sciences, în Deventer, Olanda. Aici, intrând în contact cu studenții din toate colțurile lumii, am conștientizat valorile acumulate în anii de studiu în cadrul Facultății de Științe Economice din Sibiu: nivel ridicat de cunoștințe, adaptabilitate, maturitate și entuziasm. După încheierea mobilității Erasmus am avut șansa de a continua procesul de internaționalizare acasă, fiind memebru voluntar al Erasmus Student Network (ESN) Sibiu, contribuind la dezvoltarea cadrului educațional internațional prin activitățile desfășurate împreună cu studenții străini sau cu studenții locali care sunt interesați să studieze în străinătate.

în urma absolvirii ciclului de licență am ales să îmi continui studiile în cadrul FSE prin cel mai nou program de master și anume Master in Business Management. Deși sistemul de învățământ din ULBS nu mai era nou pentru mine, am avut plăcuta surpriză să descopăr noi aspecte pozitive prin proiectele dezvoltate împreună cu cadrele didactice și cu colegii din cadrul masterului. Tot acum am avut plăcerea să fac parte din organizarea săptămânii internaționale a FSE și să particip la prelegeri ale unor profesori din universități de prestigiu din Olanda, Belgia, Turcia sau Letonia.

Privind în urmă, mă bucur că am ales Sibiul, ULBS și Facultatea de Științe Economice ca primă etapă în a deveni adult, un bun profesionist și nu în ultimul rând un om mai bun. 

Sunteți aici: Home
joomla visitor