Stiinte Economice - Stiinte Economice - Știri & Evenimente http://econ.ulbsibiu.ro Mon, 18 Jun 2018 07:55:56 +0300 Joomla! - Open Source Content Management ro-ro Fulbright Senior Postdoctoral Program http://econ.ulbsibiu.ro/index.php/ro/despre/stiri-evenimente/item/319-fulbright-senior-postdoctoral-program.html http://econ.ulbsibiu.ro/index.php/ro/despre/stiri-evenimente/item/319-fulbright-senior-postdoctoral-program.html

stire fullbrightBursele postdoctorale Fulbright Senior (Visiting Scholar) se adresează cadrelor didactice și cercetătorilor din universități, centre și institute de cercetare, care intenționează să predea sau să realizeze studii și cercetări în mediul academic american. Candidații vor candida pentru burse de cercetare, de predare sau cu proiecte combinate (cercetare și predare), în orice domeniu, cu excepția medicinei clinice sau psihologiei clinice. Competiția se va deschide în luna mai, 2018, și va avea data limită de depunere a aplicațiilor 15 octombrie 2018.
Bursele Fulbright Senior pentru candidații români pot fi de minimum 3 luni și maximum 6 luni.
Candidații trebuie să îndeplinească următoarele criterii de selecție:
• să aibă cetățenie română;
• să dețină un doctorat (pot aplica şi doctoranzii care vor avea doctoratul la data plecării în programul din Statele Unite);
• să cunoască limba engleză;
Pentru înscrierea în concurs, candidații trebuie să completeze și să depună un formular online (https://iie.embark.com/apply/visitingscholars), însoțit de trei scrisori de recomandare, o fotocopie a diplomei de doctorat și o scrisoare de invitație de la potențiala universitate-gazdă din Statele Unite. Invitațiile pot fi transmise ca scan, pe e-mail, până la mijlocul lunii decembrie 2018, înainte de etapa de interviu.

Mai multe informații mai jos.

Informații despre Fullbright (.pdf)
Fullbright senior award (.pdf)

]]>
gabriel.mihai@hotmail.com (Mihai Gabriel Cristian) Știri Mon, 11 Jun 2018 00:14:01 +0300
Gaudeamus – sărbătoarea absolvenților http://econ.ulbsibiu.ro/index.php/ro/despre/stiri-evenimente/item/318-gaudeamus-sarbatoarea-absolventilor.html http://econ.ulbsibiu.ro/index.php/ro/despre/stiri-evenimente/item/318-gaudeamus-sarbatoarea-absolventilor.html

O nouă generație de studenți ai Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu își va prezenta rodul muncii din timpul studenției, în fața întregului oraș. După ani în care au învațat și s-au format pentru ceea ce urmează în viața reală, studenții vor fi sărbătoriți în Piața Mare a Sibiului, într-o nouă ediție a Gaudeamus – sărbătoarea absolvenților.

În 23 mai, de la ora 17,00, pentru cei peste 2000 de studenți, facultatea se va încheia într-un mod grandios. În cea mai importantă zi din viața academică a studenților, alături le vor fi profesorii care le-au îndrumat pașii, conducerea univesității, reprezentanți ai autorităților publice, părinții, rudele sau prietenii. Evenimentul din Piața Mare va cuprinde parada universităților și ceremonia de absolvire a studiilor universitare.

A devenit obișnuință ca roadele muncii de la ULBS să fie recunoscute, activitățile didactice și de cercetare de la Sibiu fiind apreciate atât în țară cât și în străinătate. Dovadă stau numeroasele parteneriate cu instituții academice din întreaga lume, proiectele comune și schimburile de studenți și cadre didactice. În vremuri de cumpănă pentru întreg sistemul de învățământ, ULBS a continuat să se dezvolte, să facă performanță.

În 2018, Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu are în componentă 9 facultăți, peste 14.000 de studenți. 23 centre de cercetare, 2000 de locuri de cazare, 920 locuri la cantină, 83 de programe de licență și 120 programe de master.

„Locul pe care Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu îl ocupă astăzi li se datorează deopotrivă cadrelor didactice, personalului nedidactic și, în special studenților noștri, pe care îi consider parteneri în activitatea noastră. Nimic în această universitate nu s-ar fi putut face fără aportul nemijlocit al acestor studenți și, de aceea, există o permanentă legătură, o simbioză între cadrele didactice care sunt implicate în cercetare si studenți”, a declarat Prof.univ.dr.ing. Ioan BONDREA, rectorul ULBS.

GAUDEAMUS – Sărbătoarea absolvenților 2018 este o acțiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală.

]]>
gabriel.mihai@hotmail.com (Mihai Gabriel Cristian) Evenimente Fri, 18 May 2018 12:33:37 +0300
Educație prin banking http://econ.ulbsibiu.ro/index.php/ro/despre/stiri-evenimente/item/317-educatie-prin-banking.html http://econ.ulbsibiu.ro/index.php/ro/despre/stiri-evenimente/item/317-educatie-prin-banking.html

În cele mai multe cazuri se dovedește că educația reprezintă activul de neprețuit în construcția parcursului profesional și personal al fiecărui individual. Mai mult, în perioada ultimilor ani, mai ales ca urmare a unor evenimente economice – financiare cu impact negativ asupra bunăstării noastre, a devenit tot mai necesar să ne preocupăm și de propria educație financiară. Modul în care, fiecare persoană, în calitate de consumator, are capacitatea de a evalua cele mai reprezentative decizii pe care le luăm constant - "Vreau să cumpăr acest produs!...Am bani? Nu... De unde pot avea bani?" (decizia de investiție și decizia de finanțare) -, alături de evaluarea potențialelor oportunități și provocări care pot apărea în fiecare moment, pentru satisfacerea nevoilor, îndeplinirea dorințelor sau realizarea intereselor, reprezintă educație financiară. În ceea ce privește România, nivelul de educație financiară existent, ne plasează pe locul 124 din 146 de țări evaluate. Astfel, s-au dezvoltat diverse proiecte de educație financiară, susținute de unități de învățământ, ONG-uri, și instituții financiare.

În acest context, la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, în data de 25 aprilie 2018, s-a desfățurat o întâlnire între studenții de anul I și II, de la specializarea Finanțe și Bănci și o delegație de profesioniști, de la București și Sibiu, din cadrul băncii comerciale UniCredit România. Evenimentul a avut ca temă principală banking-ul comercial, prin care s-au prezentat elemente practice privind principalele produse și servicii bancare oferite clienților retail de către oricare bancă comercială. Prin acest eveniment studenții au beneficiat de un plus de cunoaștere în ceea ce privește educația financiară, din perspectiva practică a unor specialiști din banking.

Valoarea adăugată a întâlnirii a fost amplificată de dialogul studenți – practicieni, privind construirea unei cariere în banking (atribuții, responsabilități, atitudini, relaționare, etc.). De asemenea, studenții au primit sfaturi privind realizarea documentelor de marketing personal (CV, scrisoare de intenție, etc) precum și despre participarea acestora la diverse interviuri de angajare în domeniul financiar – bancar.

Cu această ocazie adresăm mulțumiri reprezentanților băncii UniCredit pentru disponibilitate și pentru deschiderea de care care au dat dovadă pentru a susține, în oarecare măsură, dezvoltarea studenților.

Astfel de evenimente completează seria de întâlniri periodice pe care Facultatea de Științe Economice din cadrul, Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, le susține și în care cei peste 30 de colaboratori din mediul privat – financiar și nonfinanciar – contribuie în principal la transferul de cunoștințe și abilități - de la teorie la practică și invers – în rândul studenților.

Lect. univ. dr. Renate Bratu, 2 Mai 2018

]]>
danian97@yahoo.com (Dan) Știri Thu, 10 May 2018 18:51:48 +0300
Internship la Guvern 2018 http://econ.ulbsibiu.ro/index.php/ro/despre/stiri-evenimente/item/316-internship-la-guvern-2018.html http://econ.ulbsibiu.ro/index.php/ro/despre/stiri-evenimente/item/316-internship-la-guvern-2018.html

Ediția din acest an se va desfășura în perioada 16 iulie - 14 septembrie, sub egida Centenarului Marii Uniri de la 1918 și va include un număr de 200 locuri disponibile în instituțiile Guvernului României, al ministerelor, al instituțiilor și al autorităților publice din România.

Programul este destinat tinerilor români cu vârstă maximă de 25 de ani la începerea stagiului de practică studenți sau absolvenți ai unei universități din România ori din afara țării. Înscrierile se fac online, la 14 mai 2018, iar formularul de înscriere este disponibil la adresa: http://internship.gov.ro/register

Mai multe detalii: adresă (.pdf)

]]>
gabriel.mihai@hotmail.com (Mihai Gabriel Cristian) Știri Wed, 02 May 2018 13:21:31 +0300
Programul ESAYEP-SEE 2018-2019 http://econ.ulbsibiu.ro/index.php/ro/despre/stiri-evenimente/item/315-programului-esayep-see-2018-2019.html http://econ.ulbsibiu.ro/index.php/ro/despre/stiri-evenimente/item/315-programului-esayep-see-2018-2019.html

In vederea organizării selecției studenților pentru mobilități în cadrul Programului ESAYEP-SEE 2018-2019, vă rugăm ca până în data de 21.05.2018 orele 12 să depuneți dosarul de concurs la secretariatul Facultății de Științe Economice (Decanat).

Interviul va avea loc in data de 22.05.2018, ora 1230 la Decanat.

Dosarul trebuie sa cuprindă următoarele documente:

  • formular de candidatură
  • CV Europass
  • Scrisoare de motivație redactata în limbă străină
  • Extras după situația școlară a semestrului/semestrelor/anului/anilor precedenți
  • Atestat de cunoaștere a limbii străine
  • fotocopii ale diplomelor şi atestatelor profesionale obținute de candidat (opțional)

Rezultatele selecției vor fi comunicate în data de 23.05.2018

MOBILITĂŢI STUDIU (SMS) ŞI PLASAMENT (SMP)

Universitate

Domeniu de Studiu

SMS

SMP

University College of Southeast Norway –N KONGSBE 02

41 – Business and Administration

3 studenti x 5 luni

(licenta)

0

41 – Business and Administration

1 student x 5 luni

(master)

0

K – Financial and Insurance Activities

0

1 student x 3 luni

 

Formular de candidatură (.doc)

]]>
gabriel.mihai@hotmail.com (Mihai Gabriel Cristian) Știri Wed, 02 May 2018 11:25:31 +0300
Noaptea cercetătorilor 2018 http://econ.ulbsibiu.ro/index.php/ro/despre/stiri-evenimente/item/314-noaptea-cercetatorilor-2018.html http://econ.ulbsibiu.ro/index.php/ro/despre/stiri-evenimente/item/314-noaptea-cercetatorilor-2018.html

50nc-2017

Concursul ”Sibiul Cercetătorilor - știința, tehnologie și cultură” 2018
Secțiuni:
  • Sibiu Cercetătorilor - pentru Gimnaziu + Liceu + Facultate
  • Sibiul Viitorului - concurs de eseuri - pentru Gimnaziu + Liceu
  • Sibiul Viitorului - concurs de desene - pentru Scoala Primara + Gimnaziu
La concurs se pot inscrie elevi si studenti coordonati de un cadru didactic. 
 
Regulamentul concursului poate fi descarcat de pe site-ul Serviciului CDI http://cercetare.ulbsibiu.ro/nc.html
 
]]>
gabriel.mihai@hotmail.com (Mihai Gabriel Cristian) Evenimente Wed, 25 Apr 2018 16:26:07 +0300
International Economic Conference in Sibiu 2018 http://econ.ulbsibiu.ro/index.php/ro/despre/stiri-evenimente/item/313-international-economic-conference-in-sibiu-2018.html http://econ.ulbsibiu.ro/index.php/ro/despre/stiri-evenimente/item/313-international-economic-conference-in-sibiu-2018.html

50iecs

Lucian Blaga University of Sibiu, Faculty of Economic Sciences, Romania & Universitas Airlangga, Surabaya, Faculty of Economics and Business, Indonesia have the pleasure to invite you, in May 11-12, 2018 to the 25th International Economic Conference – IECS 2018

Papers may cover topics in Economics, Business Administration, Management, Sustainability & Corporate Social Responsibility, Marketing, Tourism, Corporate Finance, International Finance, Accounting, Islamic Banking and Finance, Business Informatics

Your experience and ideas are very interesting for us and for all the participants and you are welcome to participate.
Convinced that your taking part in the Conference will grant the success of this impressive event, we thank you and we deem our full appreciation.

Hope to see you soon at the 25th International Economic Conference in Sibiu – IECS 2018!

]]>
gabriel.mihai@hotmail.com (Mihai Gabriel Cristian) Evenimente Wed, 25 Apr 2018 16:13:32 +0300
O nouă selecție Erasmus+ http://econ.ulbsibiu.ro/index.php/ro/despre/stiri-evenimente/item/312-o-noua-selectie-erasmus.html http://econ.ulbsibiu.ro/index.php/ro/despre/stiri-evenimente/item/312-o-noua-selectie-erasmus.html

Avem placerea de a va transmite adresa de selectie pentru mobilitatile de studiu, Erasmus+ Partner Countries valabile pentru anul academic 2018-2019. 
 
Atasat puteti gasi urmatoarele: 
- adresa de selectie cu termenele de depunere a dosarelor de candidatura 
- locurile disponibile pentru mobilitati de studiu 
- formularele de aplicare pentru studenti 
 
Depunerea dosarelor de candidatura si selectia se vor realiza centralizat, la sediul Serviciului de Relatii Internationale si programe comunitare. 
]]>
gabriel.mihai@hotmail.com (Mihai Gabriel Cristian) Știri Tue, 24 Apr 2018 16:49:30 +0300
Tabere studențești 2018 http://econ.ulbsibiu.ro/index.php/ro/despre/stiri-evenimente/item/311-tabere-studentesti-2018.html http://econ.ulbsibiu.ro/index.php/ro/despre/stiri-evenimente/item/311-tabere-studentesti-2018.html

Cererile și documentele justificative conform metodologiei pentru ocuparea unui loc în Programul Național Tabere Studențești 2018 se depun în perioada 24.04.2018 - 22.05.2018 la secretariat EM3.

Metodologie (.pdf)

Fișa de înscriere (.pdf)

Locuri disponibile (.pdf)

]]>
gabriel.mihai@hotmail.com (Mihai Gabriel Cristian) Știri Fri, 20 Apr 2018 12:04:19 +0300
Piața de capital românească http://econ.ulbsibiu.ro/index.php/ro/despre/stiri-evenimente/item/310-piata-de-capital-romaneasca.html http://econ.ulbsibiu.ro/index.php/ro/despre/stiri-evenimente/item/310-piata-de-capital-romaneasca.html

Facultatea de Științe Economice vă invită joi 29.03.2018, ora 12:00 în sala E11 la conferința "Piața de capital românească", susținută de domnul Mircea URSACHE, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară.
Acesta va răspunde întrebărilor legate de piețele de capital dar și: 
- în ce investim?
- prezintă încredere?
- are performanță?
- este sigură?
- este europeană?

Mircea Ursache s-a născut pe 7 iunie 1954 și este vicepreședintele Autorităţii de Supraveghere Financiară. A absolvit Academia Tehnică București și timp de 11 ani a fost Director General la World Trade Cente

Vă așteptăm!

]]>
gabriel.mihai@hotmail.com (Mihai Gabriel Cristian) Evenimente Tue, 27 Mar 2018 10:20:43 +0300