Stiinte Economice

FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE

Stiinte Economice - Articole filtrate după dată: Vineri, 05 Iunie 2020
05 Iunie 2020 In Știri

Dragă comunitate academică a Facultății de Științe Economice,

azi, de Ziua Internațională a Mediului,

It'time for nature(#ForNature)! În perioada 5 – 11 iunie desfășurăm evenimentul Săptămâna Verde, prin care ne exprimăm recunoștința față de Natură pentru toate beneficiile pe care ni le ofera în fiecare secundă. Instituită acum 46 de ani, Ziua Mondială a Mediului (World Environment Day) aduce în atenție eforturile corelate ale ONG-urilor, companiilor, autorităților și a multor oameni pentru protejarea a mediului „verde” din jurul nostru. Anul acesta, țara gazdă a evenimentului este Columbia, care are rolul de platformă prin intermediul căreia sunt aduse în atenție o multitudine de acțiuni și proiecte derulate în întreaga lume, pentru protecția mediului.

ziua mediului 2020

În mod constant este nevoie să fim consțienți de principalele probleme care afectează mediul și biodiversitatea Planetei, evidențiate pe Agenda de Dezvoltare Sustenabilă 2030 a Națiunilor Unite. Acest plan mondial adoptat încă din anul 2015 aduce în atenție necesitatea urgentă de a acționa în mod alert pentru a salva Planeta. Iar aici intervine întrebarea – mai actuală ca oricând: cum va arăta planeta în care trăim în anul 2030? Dar în următorele decenii, sau secole....? Răspunsul poate fi influențat în mod semnificativ de comportamentul nostru, al tuturor, responsabil și proactiv în raport cu: schimbările climatice cauzate de emisiile de CO2, problemele de poluare care afectează aproape 90% din populația globală, cantitățile uriașe de deșeuri plastice deversate în oceane, problema energiilor regenerabile, exploatarea mediului pentru producție supradimensionată, protecția biodiversității, dezvoltarea sustenabilă a zonelor urbane, problemele legate de reducerea resurselor de apă, procesul de încălzire globală ce generează fenomene meteorologice extreme, problema suprapopulării Planetei (O.N.U., aproximativ 8.5 miliarde de persoane în 2030).

De aceea, dragă comunitate academică economică sibiană, te provocăm să te alături acestui „gând” virtual de mulțumire și prețuire, responsabilitate și mai ales acțiune  #ForNature.

  

Conf. Univ. dr. Cristina Tănăsescu
Decan al Facultății de Științe Economice

Sunteți aici: Home Despre Știri & Evenimente Articole filtrate după dată: Vineri, 05 Iunie 2020
joomla visitor