Stiinte Economice

FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE

Stiinte Economice - Articole filtrate după dată: Martie 2020
21 Martie 2020 In Știri

stire chartAmbasada României în Regatul Belgiei a informat cu privire la demersurile întreprinse în vederea intensificării colaborării academice şi de cercetare dintre Universitatea Gent din Belgia și instituții de învățământ din România.
Universitatea Gent este un centru universitar important din Belgia, care se regăseşte între primele 20 de universităţi din Europa, acoperind următoarele domenii de excelenţă: medicină veterinară, medicină şi biologie, biotehnologie (domeniu în care instituţia este considerată pionier), precum şi electronică şi studii ale fotonilor.


Reiterând cele două proiecte educaţionale din anul universitar 2019-2020 pe care Universitatea Gent le desfăşoară cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara - în domeniul ingineriei biologice şi cu Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) - în domeniul ştiinţelor politice şi sociale, reprezentanţii instituţiei belgiene şi-au manifestat interesul de a extinde aria de cooperare cu universităţile din România, prin participarea în comun la proiecte bilaterale, în cadru european, dar mai ales în cadrul unor platforme de cooperare tematice şi parteneriate strategice.

Pe lângă domeniile de excelenţă ale universităţii, mai pot fi explorate şi domeniile incluse în cadrul programelor Centrelor de Dezvoltare a Antreprenorialului din Parcul Tehnologic al universităţii, existând şi posibilitatea instalării unor centre de cercetare din România în cadrul acestui Parc Tehnologic.
În contextul celor menţionate mai sus, Ambasada României în Regatul Belgiei propune o serie de acţiuni:
• organizarea unor misiuni de prezentare a instituţiilor de învăţământ din România;
• stabilirea unor legături între conducerea Centrului pentru Studierea Cancerului cu centre similare din România

Vă adresăm pe această cale rugămintea de a disemina aceste informaţii către persoanele interesate din instituţia pe care o reprezentaţi, precum şi de a informa
Direcția Generală învățământ Universitar dacă există interes în dezvoltarea de parteneriate academice şi de cercetare cu Universitatea Gent din Belgia şi cu celelalte instituţii amintite mai sus, la următoarele adrese de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. şi Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

19 Martie 2020 In Știri

stire erasmus2Mai jos regăsiți rezultatele procesului de selecție Erasmus+ 2020-2021

Rezultate 

18 Martie 2020 In Știri

stiri emailDragi studenți,

In condițiile actuale, pentru evitarea pe cât posibil a deplasărilor, pentru a veni în sprijinul dumneavoastră și a ne proteja unii pe alții, pentru a solicita diverse documente de la secretariat (adeverinte, situatii scolare, ș.a.) vă rugăm să folosiți, adresa de e-mail a facultății (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. ) iar noi vom transmite cele solicitate, pe cât posibil, la fel.

Pentru alte informatii cu care v-am putea fi de folos puteti suna la 0269 210375.

Vă multumim și aveti grija de voi!

Secretariat FSE

16 Martie 2020 In Știri

stire burseStudenţii care beneficiază de bursă în semestrul II anul univ. 2019/2020 sunt rugaţi să-şi transmită numărul de cont(BRD, BCR, RAIFFEISEN), la adresa de e-mail:  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

E-mail-ul trebuie să conțină: numele și prenumele, CNP-ul, anul și specializarea, tipul bursei și contul IBAN.

Titularul numărului de cont trebuie să coincidă cu numele studentului, nu sunt acceptate conturi ale altor persoane!!!

Eventualele lămuriri și contestații - luni 16.03.2020 orele 12-14 la Decanatul Facultății

Confirmarea se face până la data de 17.03.2020 ora 15.00 !

Lista beneficiarilor de burse (.pdf)

12 Martie 2020 In Știri

stire erasmus2In atentia cadidatilor pentru Bursele Erasmus+,

 
Avand in vedere situatia actuala, care presupune suspendarea temporara a activitatilor fata in fata cu studentii din cadrul Facultatii de Stiinte Economice, dorim sa va informam faptul ca toti studentii care doresc sa participe la selectia pentru Bursele Erasmus+ pot depune dosarele de candidatura pana la data de 18.03.2020 orele 12 la secretariatul facultatii, urmand ca selectia sa se faca doar in urma analizei dosarului fara a mai fi necesara prezenta la interviu.
 
Succes!
 
 
12 Martie 2020 In Știri
covidÎn atenția studenților:
 
Conform Hotararii Consiliului de Administratie nr. 9 din 11.03.2020, in perioada 12-22 martie 2020 modalitatea de predare fata in fata va fi inlocuita cu predarea in regim online. Facultatea de Stiinte Economice va utiliza in continuare Google Classroom si instrumente complementare pentru activitati didactice, respectiv pentru comunicare.  În această perioadă, căminele studențești și cantinele vor rămâne deschise, însă va fi interzis accesul persoanelor din exteriorul universității. 
 
Decan, Silvia Marginean 
10 Martie 2020 In Știri

stire euro200Programul „Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare se desfășoară şi în anul în curs. Termenul-limită pentru depunerea cererilor este 19 aprilie 2019, inclusiv.

Beneficiarii acestui program sunt elevii/studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei/membru de familie.

Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un computer, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României pentru ultima zi a lunii precedente, fără a depăşi valoarea computerului achiziţionat. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii.

Configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziţionarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk şi software de bază licenţiat, incluzând un sistem de operare şi un program antivirus.

Stabilirea numărului de beneficiari se realizează în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, în raport cu bugetul alocat de Ministerul Educaţiei Naționale pentru derularea „Euro 200” în anul 2019 (aproximativ 12 milioane lei).

Afișarea pe site-ul euro200.edu.ro a beneficiarilor este prevăzută pentru data de 30 de mai. În perioada 31 mai – 20 iunie se depun și se evaluează contestațiile, iar data de 4 iulie este termenul-limită pentru afișarea listei finale (aprobată prin ordin de ministru) pe pagina web menționată anterior.

Eliberarea bonurilor valorice către beneficiari se face în perioada 22 iulie - 9 august, la nivelul unităților de învățământ/universităților, iar utilizarea acestor bonuri, la orice furnizor de profil, în intervalul 24 iulie - 10 octombrie 2019.

Reamintim că programul „Euro 200” se derulează începând cu anul 2004, în baza Legii nr. 269/2004, obiectivele sale fiind stimularea achiziţionării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competenţe în utilizarea mijloacelor IT & C. În cei 15 ani de aplicare a programului „Euro 200”, au beneficiat de sprijin pentru achiziţia de computere peste 300.000 de elevi şi studenţi.

Regulament Euro 200 (.pdf)

05 Martie 2020 In Știri
stire alegeriAstazi, 5 martie 2020 pe pagina ULBS au fost publicate dosarele de candidatura la functia de decan.
Facultatea de Științe Economice:
Conf. univ. dr. Tanasescu Cristina Roxana
 
Mai multe detalii gasiti pe: https://www.ulbsibiu.ro/ro/alegeri/
04 Martie 2020 In Știri

stire alegeriConform calendarului din Anexa 1 din Regulamentul de desfășurare a alegerilor reprezentanților studenților în structurile de conducere ale ULBS mandatul 2020-2024, până la finalul lunii Martie studenţii reprezentanţi în Consiliile Facultăţilor şi Senat trebuie să aleagă reprezentatul studenţilor în Consiliul de Administraţie. 

Astfel, în urma şedinţei reunite a studenţilor reprezentanţi s-au stabilit perioadele de depunere a candidaturilor, precum şi zilele în care va avea loc procesul electorat: 

04-06 Martie - Depunerea candidaturilor, constă în depunerea unui dosar care să cuprindă, conform regulamentului amintit: CV, Scrisoare de intenție, Adeverință de student
09 Martie - Validarea candidaturilor de către BECS
10 Martie - Primul tur al alegerilor
12 Martie - Al doilea tur al alegerilor
 
02 Martie 2020 In Știri

stire burseDosarele pentru acordarea burselor sociale pentru semestrul II , anul univeristar 2019/2020, se depun în perioada 17.02.2020 – 05.03.2020 la Secretariat EM3, între orele 10:00 - 15:00!

Actele necesare întocmirii dosarului de bursă socială se regăsesc în Regulamentul privind acordarea burselor și a altor forme de sprijin material pentru studenți atașate mai jos.

Dosarele de ajutor social se preiau numai dacă sunt complete!

Regulament burse (.pdf)

Sunteți aici: Home Despre Știri & Evenimente Articole filtrate după dată: Martie 2020
joomla visitor