Stiinte Economice

FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE

Stiinte Economice - Articole filtrate după dată: Mai 2018
10 Mai 2018 In Știri

În cele mai multe cazuri se dovedește că educația reprezintă activul de neprețuit în construcția parcursului profesional și personal al fiecărui individual. Mai mult, în perioada ultimilor ani, mai ales ca urmare a unor evenimente economice – financiare cu impact negativ asupra bunăstării noastre, a devenit tot mai necesar să ne preocupăm și de propria educație financiară. Modul în care, fiecare persoană, în calitate de consumator, are capacitatea de a evalua cele mai reprezentative decizii pe care le luăm constant - "Vreau să cumpăr acest produs!...Am bani? Nu... De unde pot avea bani?" (decizia de investiție și decizia de finanțare) -, alături de evaluarea potențialelor oportunități și provocări care pot apărea în fiecare moment, pentru satisfacerea nevoilor, îndeplinirea dorințelor sau realizarea intereselor, reprezintă educație financiară. În ceea ce privește România, nivelul de educație financiară existent, ne plasează pe locul 124 din 146 de țări evaluate. Astfel, s-au dezvoltat diverse proiecte de educație financiară, susținute de unități de învățământ, ONG-uri, și instituții financiare.

În acest context, la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, în data de 25 aprilie 2018, s-a desfățurat o întâlnire între studenții de anul I și II, de la specializarea Finanțe și Bănci și o delegație de profesioniști, de la București și Sibiu, din cadrul băncii comerciale UniCredit România. Evenimentul a avut ca temă principală banking-ul comercial, prin care s-au prezentat elemente practice privind principalele produse și servicii bancare oferite clienților retail de către oricare bancă comercială. Prin acest eveniment studenții au beneficiat de un plus de cunoaștere în ceea ce privește educația financiară, din perspectiva practică a unor specialiști din banking.

Valoarea adăugată a întâlnirii a fost amplificată de dialogul studenți – practicieni, privind construirea unei cariere în banking (atribuții, responsabilități, atitudini, relaționare, etc.). De asemenea, studenții au primit sfaturi privind realizarea documentelor de marketing personal (CV, scrisoare de intenție, etc) precum și despre participarea acestora la diverse interviuri de angajare în domeniul financiar – bancar.

Cu această ocazie adresăm mulțumiri reprezentanților băncii UniCredit pentru disponibilitate și pentru deschiderea de care care au dat dovadă pentru a susține, în oarecare măsură, dezvoltarea studenților.

Astfel de evenimente completează seria de întâlniri periodice pe care Facultatea de Științe Economice din cadrul, Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, le susține și în care cei peste 30 de colaboratori din mediul privat – financiar și nonfinanciar – contribuie în principal la transferul de cunoștințe și abilități - de la teorie la practică și invers – în rândul studenților.

Lect. univ. dr. Renate Bratu, 2 Mai 2018

02 Mai 2018 In Știri

Ediția din acest an se va desfășura în perioada 16 iulie - 14 septembrie, sub egida Centenarului Marii Uniri de la 1918 și va include un număr de 200 locuri disponibile în instituțiile Guvernului României, al ministerelor, al instituțiilor și al autorităților publice din România.

Programul este destinat tinerilor români cu vârstă maximă de 25 de ani la începerea stagiului de practică studenți sau absolvenți ai unei universități din România ori din afara țării. Înscrierile se fac online, la 14 mai 2018, iar formularul de înscriere este disponibil la adresa: http://internship.gov.ro/register

Mai multe detalii: adresă (.pdf)

02 Mai 2018 In Știri

In vederea organizării selecției studenților pentru mobilități în cadrul Programului ESAYEP-SEE 2018-2019, vă rugăm ca până în data de 21.05.2018 orele 12 să depuneți dosarul de concurs la secretariatul Facultății de Științe Economice (Decanat).

Interviul va avea loc in data de 22.05.2018, ora 1230 la Decanat.

Dosarul trebuie sa cuprindă următoarele documente:

  • formular de candidatură
  • CV Europass
  • Scrisoare de motivație redactata în limbă străină
  • Extras după situația școlară a semestrului/semestrelor/anului/anilor precedenți
  • Atestat de cunoaștere a limbii străine
  • fotocopii ale diplomelor şi atestatelor profesionale obținute de candidat (opțional)

Rezultatele selecției vor fi comunicate în data de 23.05.2018

MOBILITĂŢI STUDIU (SMS) ŞI PLASAMENT (SMP)

Universitate

Domeniu de Studiu

SMS

SMP

University College of Southeast Norway –N KONGSBE 02

41 – Business and Administration

3 studenti x 5 luni

(licenta)

0

41 – Business and Administration

1 student x 5 luni

(master)

0

K – Financial and Insurance Activities

0

1 student x 3 luni

 

Formular de candidatură (.doc)

Sunteți aici: Home Despre Știri & Evenimente Articole filtrate după dată: Mai 2018
joomla visitor